Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

«Γιατί ο Τσίπρας αντέχει ακόμη;»

Πολύ συχνά γίνεται η ερώτηση «γιατί ο Τσίπρας αντέχει ακόμη;». Όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται πως αυτή η κυβέρνηση έγινε η μακροβιότερη στα χρόνια των
μνημονίων, παρά τα τεράστια λάθη. Μόλις χθες σε συνέντευξή του ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης αποκάλυψε ότι εκείνες τις ταραγμένες ημέρες του δημοψηφίσματος είχε αποφασιστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με στόχο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Και είχαν αποφασιστεί και μέτρα για να μην καταρρεύσει πλήρως, όπως χορήγηση τροφίμων, καυσίμων κ.λπ.
Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα, για μια κατάσταση χειρότερη κι από τριτοκοσμική χώρα, κι όμως αυτή η κυβέρνηση που ευθύνεται γι’ αυτό το χάλι έχει περάσει από χίλια κύματα και αντέχει.
Αυτή η κυβέρνηση που φόρτωσε απίστευτους φόρους τους πολίτες, έκανε τεράστιες περικοπές, έχει προκαλέσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα, έχει κάνει μεγάλη ζημιά στα εθνικά θέματα. Αντέχει και συνεχίζει σα να μη συμβαίνει κάτι. Γιατί;
Ειδικά τώρα που ξεπουλάνε τα πάντα, καταργούν τις απεργίες και ετοιμάζονται να δώσουν ό,τι απέμεινε στη χώρα για να κρατήσουν τη θέση τους;
«Ναι αλλά όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», μπορεί κανείς να απαντήσει. Έχει εν μέρει δίκιο αλλά τα πάντα στις κάλπες κρίνονται. Στη Βουλή δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις, ο λαός τις διώχνει.
Κι αν θέλουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση πρέπει είτε να σημειωθεί μια κοινωνική έκρηξη άνευ προηγουμένου, είτε να πάμε σε κάλπες σύντομα για να δοθούν εκεί οι απαντήσεις.
Η αντοχή της κυβέρνησης κατ’ αρχάς οφείλεται στον παχυδερμισμό της. Δεν την ενοχλεί τίποτε, δεν «μασάει» σε τίποτε, δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Η ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη είναι ενδεικτική. Μια κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει ένα φασιστικό καθεστώς που δεν έχει κανένα σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Το δεύτερο είναι ότι ο λαϊκισμός στην Ελλάδα έχει γερά θεμέλια. Κάθε σοβαρή φωνή δεν ακούγεται μέσα στην οχλαγωγία που σκοπίμως καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δεν μπορείς να δώσεις απάντηση σε σοβαρά θέματα όταν ξέρεις ότι δεν θα ακουστείς, δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς σταtroll, τους πληρωμένους δημοσιογράφους, το δίκτυο φιλικών ΜΜΕ που περνούν τη γραμμή του Μαξίμου. Είχαμε πει άλλωστε ότι η επιλογή του Καρτερού για τη διεύθυνση του γραφείου τύπου του Τσίπρα έγινε γιατί πάμε σε γενικευμένο βρόμικο πόλεμο. Τα λιανοντούφεκα της ΝΔ δεν μπορούν να τα βάλουν με τα κανόνια.
Όσο ο λαϊκισμός θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην ελληνική κοινωνία, τόσο ο βασικός εκπρόσωπός του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίζει εν ου παικτοίς. Αν ο κόσμος καταλάβει τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ο λαϊκισμός, ανεξαρτήτως κόμματος, τότε μπορεί να πάει μπροστά η πατρίδα μας.
Το τρίτο ζήτημα που διατηρεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στα υπόλοιπα κόμματα. Οι πολίτες δεν έχουν πειστεί ότι η ΝΔ άλλαξε, ότι η Κεντροαριστερά άλλαξε, ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη ένα μεγάλο μέρος του κόσμου εκτιμά ότι ο Τσίπρας είναι καλό παιδί, κάνει λάθη, αλλά είναι ο Αλέξης της διπλανής πόρτας. Που δεν είναι λαμόγιο, που δεν παίζει βρόμικα παιχνίδια, που αγωνίζεται για τη χώρα, που μπορεί και τα λέει χύμα στον Ερντογάν. Ο κόσμος δεν κάθεται να αναλύσει αυτά που βλέπει, μένει μόνο στην εικόνα και στην εφήμερη ενημέρωση από το διαδίκτυο.
Κι εδώ είναι οι ευθύνες των υπολοίπων κομμάτων. Πρέπει να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που μας αξίζει. Ότι δεν μας ψεκάζουν, ότι ο Τσίπρας είναι πολιτικός απατεώνας. Πρέπει η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα να «εκπαιδεύσουν» τους πολίτες σε μια διαφορετική πραγματικότητα.
Και τέλος, ο ίδιος ο πολίτης, κάθε ένας από εμάς πρέπει να έχει τη δύναμη και τη μόρφωση να ανακαλύπτει την αλήθεια και να μην άγεται και φέρεται ούτε από τους πολιτικούς ούτε από τα μέσα ενημέρωσης. Όμως, όταν υπάρχουν ακόμη Έλληνες που στέλνουν χρόνια πολλά στον… Νίκο Καζαντζάκη, τότε φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Και η ελλιπής μόρφωση είναι αυτή που καλλιεργεί τον λαϊκισμό ο οποίος δημιουργεί κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, η λαϊκίστικη δεξιά, το παλιό ΠΑΣΟΚ κ.λπ.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις