Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ισραηλινοί στρατιώτες με αραβικές μαντίλες τραβούν όπλα σε διαδήλωση Παλαιστινίων (βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο-ντοκουμέντο από τη Ραμάλα. Έκρυθμη η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το ήδη τεταμένο κλίμα στην Δυτική Όχθη έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις μετά την απόφαση Τραμπ να
αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα, μια ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών κατάφερε να παρεισφρήσει στο πλήθος των περίπου 100-150 Παλαιστινίων, φορώντας τις παραδοσιακές παλαιστινιακές μαντίλες και  κουβαλώντας στα χέρια τους παλαιστινιακές σημαίες.
Ξαφνικά, ένας από αυτούς έριξε καπνογόνο, προκαλώντας πανικό στους διαδηλωτές, που άρχισαν να τρέχουν.
Στη συνέχεια, οι στρατιώτες τράβηξαν τα όπλα τους και προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις, σύμφωνα με τον Guardian και το βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Τη συγκλονιστική σκηνή, όπου οι στρατιώτες τραβάνε τα όπλα τους ανάμεσα στους διαδηλωτές κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας με την κάμερα του κινητό του.
AP - ΡΑΜΑΛΑ - ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρει ότι οι Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα προς τους στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρεις Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν συχνά αυτή την τακτική “μεταμφίεσης” προκειμένου να παρεισφρέουν σε πλήθη διαδηλωτών που πετούν πέτρες. Οι πράκτορες αυτοί είναι γνωστοί στους Παλαιστινίους ως “μουσταραμπίν”, ένας όρος που σημαίνει “μεταμφιεσμένος σε Άραβας”.
AP - ΡΑΜΑΛΑ - ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Χιλιάδες παλαιστίνιοι της Γάζας διαδήλωσαν στην επέτειο των 30 χρόνων ίδρυσης της Χαμάς στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, το κλείσιμο των συνοριακών περασμάτων προς τη Γάζα ανακοίνωσε το Ισραήλ, ύστερα από σειρά συγκρούσεων που σημειώθηκαν σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη ανάμεσα σε ισραηλινές δυνάμεις και Παλαιστινίους.

Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, που έπληξαν θέσεις της Χαμάς, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες ως απάντηση στην εκτόξευση τριών πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις