Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Javelin: Δεν μπορούν να προστατευθούν τα ρωσικά άρματα μάχης

Ο Ρώσος ειδικός σε θέματα Άμυνας Αλεξέι Κλοποτόφ θεωρεί ότι τα ρωσικά άρματα μάχης θα αποτελούν εύκολο στόχο για τα αντιαρματικά όπλα όπως το Javelin. Τα ρωσικά κύρια άρματα μάχης είναι πρακτικά ανυπεράσπιστα,
υποστηρίζει, απέναντι στο αμερικανικό κατευθυνόμενο αντιαρματικό βλήμα Javelin.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο αναλυτή, τα σύστημα αυτό μπορεί ακόμα και υπό μη ιδανικές συνθήκες να εξουδετερώσει και το πλέον αναβαθμισμένο εν υπηρεσία ρωσικό άρμα. Το αντιαρματικό Javelin μπορεί να εξουδετερώσει όλα τα σύγχρονα άρματα πλήττοντάς τα από πάνω όπου η θωράκιση είναι γενικά πολύ ελαφρύτερη.
Κατευθύνεται προς τον στόχο με σύστημα υπερύθρων μακρού μήκους κύματος, αυτόνομα, χωρίς καμία παρέμβαση από τον χειριστή του μετά την εκτόξευση. Το Javelin μπορεί να πλήξει άρματα, οχυρές θέσεις, οχήματα και ελικόπτερα που πετούν με χαμηλή ταχύτατα με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας. Διαθέτει κεφαλή κοίλου γεμίσματος και έχει μέγιστο βεληνεκές 2.500 μ.
Όπως αναφέρει ο Ρώσος αναλυτής πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής μέσω της προσθήκης στα ρωσικά άρματα ενεργών συστημάτων προστασίας. Επίσης, πρέπει να ληφθούν μέτρα μείωσης του θερμικού ίχνους και αν είναι αναγκαίο η ενίσχυση της θωράκισης των αρμάτων στο επάνω τους τμήμα.
Πηγή : defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις