Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων “Κλείδωσαν” τα οικογενειακά επιδόματα - Πώς διαμορφώνονται τα οικογενειακά επιδόματα,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Συμφωνία με τους δανειστές για το ύψος των επιδομάτων. Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Κοντά σε τεχνική συμφωνία οι δύο πλευρές. 

Σύγκλιση στο πεδίο των οικογενειακών επιδομάτων υπήρξε μεταξύ της αρμόδιας υφυπουργού Θεανώς Φωτίου και των τεχνικών
κλιμακίων των δανειστών, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων, που έχουν ξεκινήσει από τις 14:00, με στόχο την επίτευξη συνολικής τεχνικής συμφωνίας σήμερα. Ανοιχτά παραμένουν όμως κι άλλα μέτωπα, όπως αυτό του ΦΠΑ στη νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Θεανώ Φωτίου, συμφωνήθηκε η διάθεση 315 εκατομμυρίων ευρώ το 2018 προς κάλυψη των κοινωνικών σκοπών. Από αυτά τα 260 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τα οικογενειακά επιδόματα , τα οποία αυξάνονται κατά 40%. Ακόμα, 40 εκατομμύρια θα διατεθούν για τα σχολικά γεύματα και 15 εκατομμύρια για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πώς διαμορφώνονται τα νέα επιδόματα

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ                       ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

- 1 παιδί:      40€                                              70€

- 2 παιδιά     80€                                           140€

- 3 παιδιά    120€                                          280€

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

- 0-6.000€

4μελής οικογένεια: έως 12.000€

5μελής: 13.500€

6μελής: 15.000€



έως 10.000€

4μελής οικογένεια: έως 20.000€

5μελής: 22.500€

6μελής: 25.000€

 έως 15.000

4μελής οικογένεια: 30.000€

5μελής: 33.750€

Συνεχίζονται οι συζητήσεις

«Στόχος παραμένει η συμφωνία να επιτευχθεί σήμερα», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσερχόμενο στις διαβουλεύσεις, που ξεκίνησαν με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών, μετά από σχετικό αίτημα των δανειστών.

Από την ώρα εκείνη λαμβάνουν χώρα διαδοχικά ραντεβού με υψηλόβαθμα υπουργικά στελέχη, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχονται τα επικαιροποιημένα κείμενα της συμφωνίας. Παράλληλα διεξάγονται ξεχωριστές συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο.

Ο νόμος Κατσέλη, η ισχυροποίηση των τραπεζών και το ελληνικό αίτημα για διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για έναν χρόνο σε 32 νησιά του Αιγαίου, είναι τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων.

Αν ο στόχος της επίτευξης συμφωνίας σήμερα επιτευχθεί, επόμενος σταθμός της είναι η έγκριση από το Eurogroup και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πρώτο κύμα νομοσχεδίων, που δεν αποκλείεται να έχει μορφή εφαρμοστικού νόμου, πριν από τα Χριστούγεννα.

Στο σημερινό, τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων, μετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών και το επιτελείο του, ο Υπουργός Ενέργειας, η Υπουργός και υφυπουργός Εργασίας και ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις