Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Νέα κόλπα: Έτσι οι Έλληνες πέφτουν στην «μεγάλη παγίδα»

Του Άρη Δημόπουλου
Εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι βρίσκονται εν αναμονή της…»χρυσής
λοταρίας», των δώρων δηλαδή που το ίδιο το κράτος «κληρώνει» αυστηρά στους πιο συνεπείς πολίτες. Πρόκειται για την πεμπτουσία της αντίληψης «δούναι λαβείν», μόνο που τώρα αυτοί που δίνουν αποκλειστικά είναι οι Έλληνες πολίτες.
Τι δίνουν;
Σκεφτείτε. Πρόκειται για μία διαδικασία στην οποία το ίδιο το κράτος υπόσχεται μεγάλα δώρα, αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους που έχουν πραγματοποιήσει έναν ικανό αριθμό ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσα στη χρονιά και φυσικά αποτελούν το «καλό παράδειγμα» του συνεπούς φορολογούμενου πολίτη.
Μάλιστα η λοταρία θα αφορά τις δαπάνες των φορολογουμένων με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών πληρωμών για αγορές που έκαναν τους μήνες από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο , εκτός του Οκτωβρίου.
Βλέπουμε λοιπόν πως δικαίωμα για υπαγωγή στην κλήρωση έχουν οι φορολογούμενοι που όχι μόνο είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά και που έκαναν συναλλαγές χωρίς μετρητά. Το «τυρί» επομένως που σχεδόν όλοι οι Έλληνες το βλέπουν είναι οι…απειροελάχιστες πιθανότητες να κερδίσουν στην περιβόητη λοταρία.
Την «παγίδα» ωστόσο δεν δύναται να την διακρίνουν, παρά το ότι τράπεζες και κυβέρνηση από την επιβολή των capital controls δίνουν συνεχώς νέα κίνητρα για την αποκλειστική χρήση πλαστικού χρήματος και την εξαναγκαστική εξαφάνιση των μετρητών.
Αυτό είναι λοιπόν το…σημερινό «εγκόλπιο του…καλού φορολογούμενου».
Μετά από όλα αυτά, δεν θα έπρεπε να μας κάνουν εντύπωση τα στοιχεία που παρουσιάζουν αύξηση έως και 40% στην χρήση των καρτών ως μεθόδου χρηματικών συναλλαγών. Μάλιστα οι εκτιμήσεις δείχνουν πως η καταναλωτική δαπάνη με κάρτες θα αγγίξει στα τέλη του 2017 τα 22-23 δισ. ευρώ από μόλις 15,5 δισ. ευρώ το 2016.
Και καλές κληρώσεις!
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις