Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Κουκουλοφόροι βεβήλωσαν Μνημείο και στέλνουν μήνυμα στους Έλληνες πολίτες (Φωτό)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το  μνημείο των δυο πεσόντων αστυνομικών που βρίσκεται στην περιοχή της Τρυγώνας και Ορθοβουνίου, στην
Καλαμπάκα, βεβηλώθηκε από φιλοπαγκοσμιοποιητές «αναρχικούς»
Το μνημείο έχει στηθεί στο σημείο όπου οι δυο αστυνομικοί Κων. Βλαχοπάνος και Δημ. Κώτσης έχασαν την ζωή τους το 2005 από τα πυρά του αλλοδαπού κρατούμενου, Μαξίμ Ζελίμ.
Οι κουκουλοφόροι παμπτοφαλαγγίτες φαίνεται, ωστόσο, πως στέλνουν το μήνυμα στους πολίτες ότι αυτοί αποτελούν πλέον την «αστυνομική δύναμη» στους δρόμους των πόλεων, βεβηλώνοντας μνημεία αστυνομικών.
Πάνω στο Μνημείο των πεσόντων αξιωματικών έγραψαν συνθήματα και μουτζούρωσαν τις φωτογραφίες τους.
Το θλιβερό θέαμα αντίκρισαν κάτοικοι και διερχόμενοι της περιοχής!
Το τοπικό kalabakacity θυμάται τα τότε γεγονότα:
Οι αστυνομικοί θα παρέδιδαν στη Λάρισα τον 23χρονο Ρώσο κρατούμενο Μαξίμ Ζελίμ, από όπου θα τον παραλάμβανε κλούβα για να τον μεταφέρει στην Κομοτηνή, και τους δύο 17χρονους Αλβανούς, οι οποίοι κρατούνταν για ναρκωτικά και μετάγονταν στις φυλακές Βόλου. Τα τραγικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά το χωριό Μαλακάσι, στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων.
Μεταξύ Τρυγώνας και Ορθοβουνίου, πρώτα ο ένας 17χρονος Αλβανός και ύστερα ο Ρώσος ζήτησαν να κατέβουν από την κλούβα για σωματική τους ανάγκη. Και οι δύο φορούσαν χειροπέδες, αλλά ο Ρώσος ζήτησε να τού τις βγάλουν, πράγμα που προφανώς έκανε ο αρχιφύλακας Κων.Βλαχοπάνος που τους συνόδευσε.
Κατά την επιστροφή στο λεωφορείο ο Ρώσος αρνηθηκε να μπει και συνεπλάκη με τον αρχιφύλακα. Ο οδηγός βγήκε να βοηθήσει αλλά σε ενίσχυση του Ρώσου έσπευσε ο ένας ανήλικος Αλβανός. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο Ρώσος, κατάφερε να πάρει το περίστροφο του Βλαχοπάνου με το οποίο τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος.
Ο Μαξίμ Ζελίμ πυροβόλησε άλλη μία φορά τον Δημήτρη Κώτση, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο αστυνομικοί νεκροί.
Αμέσως μετά ο Ρώσος και ο 17 χρόνος Αλβανός τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Ο δεύτερος Αλβανός δεν συμμετείχε στην επίθεση και παρέμεινε στην κλούβα, όπου τον βρήκαν οι αστυνομικοί τραυματισμένο, όταν έφτασαν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις