Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Krav Maga η πολεμική τέχνη που έρχεται από τον στρατό του Ισραήλ

Γράφει η

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Σήμερα, στο άρθρο μου αυτό θα αναφερθώ ξεχωριστά στην εξαιρετική πολεμική τέχνη του Krav Maga που έρχεται απευθείας από τον στρατό του Ισραήλ.
Η εξαιρετική αυτή πολεμική τέχνη που ιδρύθηκε από τον Ίμι Λίχτενφελντ, αφορά πραγματικές συνθήκες μάχης και ο ασκούμενος σε αυτή μαθαίνει να προσαρμόζεται, να ελίσσεται και να ανταποκρίνεται σε κάθε είδους επίθεση η οποία μπορεί να απειλήσει τη σωματική του ακεραιότητα και στο απενεργοποιεί έναν άοπλο ή ένοπλο αντίπαλο. 

Λόγω της μεγάλης προτεραιότητας που δίνει στο θέμα της αυτοάμυνας και τον συγκερασμό τεχνικών από διάφορες πολεμικές τέχνες (Aikido, Judo), το καθιστούν ένα από τα πιο άρτια συστήματα αυτοάμυνας στον κόσμο. Εκπαιδευτές και ασκούμενοι στις πολεμικές τέχνες, τη θεωρούν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συστήματα αυτοάμυνας. Είναι σημαντικό να τονιστεί η εξάσκηση και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι γυναίκες για τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη, η οποία παρέχει μία υψηλού επιπέδου προστασία σε μία εποχή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο.

Το Krav Maga ξεκίνησε ως μία πολεμική τέχνη που διδασκόταν αποκλειστικά και μόνο σε ειδικά σώματα του στρατού, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών. Πλέον όμως θεωρείται μία δημοφιλής πολεμική τέχνη η οποία αριθμεί περισσότερους από 200.000 ασκούμενους σε όλο τον κόσμο παγκοσμίως ,με οπαδούς ακόμα και διάσημους αστέρες του Χόλυγουντ.

Φυσικά, η εξάσκηση σε μία πολεμική τέχνη δεν πρέπει να συνδέεται με την υιοθέτηση των αντιλήψεων που μπορεί να έχει η πολιτική της χώρας από την οποία προέρχεται. Με αυτή τη λογική, τότε θα έπρεπε να ασκούμαστε στο Taekwondo μόνο αν συμφωνούμε με την Κορεάτικη πολιτική και ούτω καθεξής.

Είναι σημαντικό να διδαχθεί η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη στο στρατό κάθε χώρας ως ένα εξαίσια δείγμα πολεμικής τέχνης που προσφέρει αποτελεσματική προστασία και αφοπλισμό του αντιπάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις