Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Νέα τροπή στο θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε στον Ατλαντικό

Άλυτο παραμένει το μυστήριο της εξαφάνισης του υποβρυχίου «Σαν Χουάν», τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 15 Νοεμβρίου στα
ανοιχτά της Αργεντινής, στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό. Οι ελπίδες για την ανεύρεση των 44 μελών του πληρώματος έχουν εξανεμιστεί, όμως οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν αγωνιωδώς απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.


Οι τελευταίες πληροφορίες από τα πεδία των ερευνών κάνουν λόγο για μία «νέα ένδειξη», η οποία εντοπίστηκε από τα σόναρ στην έρευνα για το υποβρύχιο και τους 44 ναυτικούς του, που αγνοείται. Αυτή η «νέα ένδειξη» θα εξεταστεί από το ρωσικό τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο σκάφος Panther Plus, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής έχει ήδη αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα συστήματα σόναρ έχουν ανιχνεύσει ανωμαλίες στο βυθό της θάλασσας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μια από αυτές αποδείχθηκε ότι ήταν ένα αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στον ωκεανό πριν από αρκετά χρόνια.

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες έχουν σβήσει, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν. Η υπόθεση αυτή οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, ναυάρχου Μαρσέλο Σρουρ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις