Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

τουρτίτσα oreo cheese cake με λευκή σοκολάτα

Μια φανταστική τουρτίτσα oreo cheese cake με λευκή σοκολάτα. Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό για όλες τις περιστάσεις που θα ενθουσιάσει εσάς και -αν περισσέψει- και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
36 μπισκότα oreo (3 πακέτα των 154 γρ.)80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά) χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
150 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
Για γαρνίρισμα:
12 mini μπισκότα oreo για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση:
Πολτοποιούμε τα 26 oreo στο multi.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί. Στρώνουμε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού/φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. με αποσπώμενη βάση και το πιέζουμε με τα χέρια μας ελαφρώς μέχρι να κατανεμηθεί ισομερώς όλο το μείγμα στη βάση.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Κομματιάζουμε σε μικρά κομματάκια, με τα χέρια, τα 10 υπόλοιπα μπισκότα και τα αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Στο μεταξύ βράζουμε νερό για μπεν μαρί. Βάζουμε σε ένα μπρικάκι 1 κ.σ. κρύο νερό και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
Βάζουμε το μπρικάκι σε νερό που σιγοβράζει σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζελατίνη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μπεν μαρί και στο ίδιο βραστό νερό λιώνουμε σε άλλο μπολ την άσπρη σοκολάτα πάλι σε μπεν μαρί.
Την αποσύρουμε και αυτή από το μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του χτυπημένου τυριού και χτυπάμε για 1/2 λεπτό να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μπισκότα και τη σαντιγί, και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, με ελαφρές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνουμε το μείγμα τυριού στο ταψί, πάνω στη μπισκοτένια βάση του και ισιώνουμε την επιφάνειά του
.Για γαρνίρισμα:Γαρνίρουμε με mini oreo και τη βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις