Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

Πολιτικός επιστήμονας: Η ελίτ των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση για την εξάλειψή της

© AP Φωτογραφία / Carolyn Kaster Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson. Φωτογραφία αρχείου
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είπε πόσο καιρό θα παραμείνουν σε
ισχύ οι αντιτρομοκρατικές κυρώσεις. Ο πολιτικός επιστήμονας Valery Korovin στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik εξέφρασε την άποψη ότι η ίδια η Αμερικανική Εξωτερική πολιτική σήμερα έχει κουραστεί.
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson δήλωσε ότι οι αντιΡωσικές  κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου η Ρωσία μεταβιβάσει τον πλήρη έλεγχο της Κριμαίας στην Ουκρανία.
«Καλούμε για την πλήρη εκτέλεση των συμφωνιών του Μινσκ.  Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε  τη Ρωσική κατοχή και την απόπειρα προσάρτησης της Κριμαίας, επιπλέον οι κυρώσεις που συνδέονται με την  Κριμαία θα  παραμένουν  σε ισχύ μέχρι η Ρωσία θα επιστρέψει τον πλήρη   έλεγχο  της χερσονήσου στην  Ουκρανία ..», – δήλωσε ο Tillerson σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ στη Βιέννη . Η ομιλία του   μεταδόθηκε   από τον ιστότοπο του ΟΑΣΕ.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματικής αποστολής δήλωσε σχετικά με την υποτιθέμενη παρουσία Ρωσικών στρατευμάτων στο Donbass. Ο  Tillerson είπε ότι η Ουάσιγκτον με τους Ευρωπαίους εταίρους θα υποστηρίζει τις κυρώσεις που επιβάλλονται λόγω της κατάστασης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, εφ ‘όσον η Μόσχα «δεν αποσύρει τις δυνάμεις του από το Donbas.»
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν αποτελεί μέρος της ενδο-Ουκρανικής σύγκρουσης και ενδιαφέρεται για την υπέρβαση της πολιτικής και οικονομικής κρίσης από την Ουκρανία.
Ο Διευθυντής του Γεωπολιτικού  Κέντρο εξειδίκευσης Valery Korovin στο Radio Sputnik πρότεινε ότι η Αμερικανική εξωτερική πολιτική, η ίδια σήμερα είναιι σε αδιέξοδο.
«Σήμερα βλέπουμε μια σημαντική μείωση στο νοητικό πεδίο της Αμερικανικής ελίτ, ή πιο απλά –  αναλυτική υποβάθμιση, η αδυναμία να εκτιμήσει την κατάσταση και να σκεφτεί εκ των προτέρων, η  Αμερικανική εξωτερική πολιτική σήμερα η ίδια έχει οδηγηθεί  σε αδιέξοδο, έχει τοποθετήσει  ανυπέρβλητα εμπόδια, δημιουργώντας προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν. Η Αμερικανική ελίτ έχει ξεκινήσει την  αντίστροφη μέτρηση για τη δική της εκκαθάριση.  Και εδώ το πρόβλημα είναι ήδη ψυχιατρικό. Η δήλωση του Tillerson δεν μπορεί πλέον να ληφθεί με κριτικό πνεύμα, να τεθεί στην υπάρχουσα διεθνή ατζέντα. Νομίζω ότι τα λόγια του πρέπει να συνεχίσουν να είναι ήρεμα και ορθολογικά  με βάση την αλήθεια και την επιθυμία για έναν πολυπολικό κόσμο «, δήλωσε ο Valery Korovin.
Θέλετε να γνωρίζετε πάντα τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα και στον κόσμο; Εγγραφείτε στο Twitter [1] και στο ραδιοφωνικό κανάλι Sputnik στο Telegram [2]. Υποσχόμαστε ότι πάντα θα έχετε κάτι να διαβάσετε – ενδιαφέρον, επίκαιρο και χρήσιμο.
Το ραδιόφωνο Sputnik έχει επίσης δημόσιο VKontakte [3] και Facebook [4]. Εγγραφείτε τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις