Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Προκαλεί ο Ερντογάν πριν καν πατήσει στην Αθήνα - Θέτει ξανά θέμα για τη συνθήκη της Λωζάνης - ΒΙΝΤΕΟ

Η Συνθήκη της Λωζάνης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου,
χρειάζεται «επικαιροποίηση», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε.
«Δεν πρέπει να είμαστε υπεραισιόδοξοι», είπε, «αλλά μπορούμε να έχουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις».Αν και δεν εξήγησε ακριβώς τι αλλαγές επιδιώκει, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι οι αποστάσεις ανάμεσα σε ορισμένα νησιά είναι «προβληματικές», προσθέτοντας ότι οι διαφορές που αφορούν τα χωρικά ύδατα των δύο κρατών, τον εναέριο χώρο και την υφαλοκρηπίδα μπορούν να επιλυθούν «εύκολα».
«Η ασφάλεια και η φιλία μεταξύ των χωρών μας, μπορούν να κάνουν περισσότερα για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και τη φιλία μας. Δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες. Η συζήτηση για τα νησιά και άλλα θέματα συνεχίζεται, και μόνο από μια εξέλιξη τα πράγματα περιπλέκονται. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπερβούμε σε μια μεγάλη θάλασσα όπως το Αιγαίο. Τα ταξίδια των εμπορικών και των τουριστικών πλοίων θα πρέπει να γίνονται ανενόχλητα και θα πρέπει να υπερβούμε τις όποιες περιπλοκές. Γι’ αυτό το λόγο φέρνω το θέμα αυτό στην επικαιρότητα», είπε ο Ερντογάν.
Αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, υποστήριξε ότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα όταν κατέφθασαν οι στρατιωτικοί στη χώρα μας και ο πρωθυπουργός του υποσχέθηκε άμεση έκδοση τους στην Τουρκία.
Δείτε εδώ το βίντεο στον ΣΚΑΙ:
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις