Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Πούτιν: με την υποστήριξή μας ο συριακός στρατός απελευθέρωσε σχεδόν όλη τη Συρία και τις χριστιανικές περιοχές.

«Σήμερα λίγο, λίγο η κατάσταση σε αυτήν τη χώρα [τη Συρία] εξελίσεται κι ο συριακός στρατός με την υποστήριξη του ρωσικού
στρατού απελευθέρωσε σχεδόν ολόκληρο το έδαφος [της Συρίας], που περικλείει ιστορικές χριστιανικές περιοχές », δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Poutine, στις 4 Δεκέμβρη 2017, σε συνάντηση με εκπροσώπους της ορθόδοξης εκκλησίας.
«Θα βοηθήσουμε επίσης τα μέλη άλλων θρησκειών εκ των οποίων τους μουσουλμάνους οι οποίοι το γνωρίζουμε πολύ υπέφεραν από τις συμμορίες τους τρομοκράτες και εξτρεμιστές », πρόσθεσε πριν να συνεχίσει : «Θα βοηθήσουμε ομοίως τους ιουδαίους και πολυάριθμες οργανώσεις με τις οποίες ήδη επικοινωνήσαμε και που μας ζητούν μια βοήθεια για την ανακαίνιση των αγίων ιουδαικών τόπων στη Συρία. .»
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τη σημασία μιας ομάδας εργασίας που δημιουργήθηκε από τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και την καθολική εκκλησία με σκοπό σε πρώτη φάση να εντοπίσει τις κατεστραμμένες εκκλησίες στη Συρία πριν ξεκινήσει την ανοικοδόμησή τους .

Επιμένοντας στη σημασία της συνέχισης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη χώρα ο Vladimir Poutine εκτίμησε ότι η τύχη των χριστιανών στη Συρία όσο και των προσφύγων άλλων θρησκειών θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην ανακαίνιση της ειρήνης σε αυτήν την κατεστραμμένη χώρα από τον πολυετή εμφύλιο. rt 4.12.17

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις