Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η «αντίσταση» σε ένα σχολείο της Ελλάδας (Φωτό)

Η παλιά Ελλάδα του φιλότιμου, η οποία αντικατοπτρίζεται στις παλιές αξεπέραστες ελληνικές ταινίες.


Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στα μικρά παιδιά προβάλλεται ένας άλλος κόσμος, πολύχρωμος μα τόσο άχρωμος, διαφορετικός μα τόσο αδιάφορος!

Τα σχόλια αλλάζουν! Οι χώροι, τα βιβλία, η ιστορία τα πάντα αλλάζουν! Πλέον τα γνωρίζετε όλα αυτά, δεν είναι ανάγκη να τα επαναλάβουμε.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα αντίδραση!

Εμπρός στα νέα βιβλία και σεμινάρια, τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την ζεστασιά της ελληνικής οικογένειας και αντικαθιστούν τον Χριστό με τον Αλλάχ, ο κ. Γιώργος Κατσίποδος ζωντάνεψε την Λόλα και την Άννα στους τοίχους του δημοτικού σχολείου στο Σούλι της Πάτρας!

Πρόκειται για το αλφαβητάρι του 1956, με τα χαρούμενα παιχνίδια, την ταπεινή και χωρίς περιττές «κορώνες» προσευχή, την οικογενειακή θαλπωρή και το φιλότιμο.

Όλοι οι θρυλικοί ήρωες που πυροδότηταν κάποτε την φαντασία των παιδιών, η οποία βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο, ήρθαν στη ζωή μας για να φανερώσουν την αγάπη για τη γνώση, τους ανθρώπους και την ζωή.

Ο παππούς Γιώργος, όπως τον ονομάζουν, εδώ και αρκετό καιρό συμβάλλει εθελοντικά στο να ζωγραφίζει στους άτονους τοίχους των σχολείων, τις εικόνες ενός άλλου παρελθόντος, πιο ανθρώπινου, παρά την έλλειψη κάποιων αγαθών, τα οποία σήμερα μας προσφέρουν απλόχερα και εμείς διδασκόμαστε να τα «αρπάζουμε» με κάθε κόστος!


Πιστέψτε μας οι εικόνες που θα αντικρίζουν καθημερινά τα παιδιά εκεί, θα τα βοηθήσουν όσο δεν φαντάζεστε!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις