Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Το πέντε τόνων αυτοκίνητο - «διαστημόπλοιο» του Ερντογάν - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Άρμα μάχης ή ακόμη και διαστημόπλοιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αυτοκίνητο-τέρας του Τούρκου Πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, του οποίου το πλαίσιο είναι φτιαγμένο από κράμα τιτανίου. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό πως οι πόρτες του είναι ενισχυμένες με 13 εκατοστά πάχος χάλυβα με αποτέλεσμα να προστατεύεται από σφαίρες και παντός είδους εκρηκτικές ύλες.
Ταυτόχρονα, είναι αεροστεγές. Σε περίπτωση χημικής επίθεσης δεν μπαίνει καθόλου αέρας στην καμπίνα με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην κινδυνεύουν να μολυνθούν.
Υπάρχει τηλέφωνο με το οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος συνδέεται απευθείας με τον δορυφόρο Göktürk-1 για να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε κατάσταση, ενώ "ιδιαίτερα" είναι τα ελαστικά του. Είναι ανθεκτικά στη διάτρηση και την έκρηξη, ενώ ακόμη και σε περίπτωση που τρυπήσουν οι χαλύβδινες ζάντες του επιτρέπουν να κινείται.
Επίσης, παρότι το πίσω τζάμι είναι το μοναδικό που δεν είναι θωρακισμένο, έχει τοποθετηθεί πίσω ακριβώς από τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων ένα ειδικό ατσάλινο πλαίσιο, το οποίο προσφέρει την απαραίτητη προστασία.
Σε ό,τι αφορά τέλος στον κινητήρα, αυτός είναι ο θηριώδης 6λιτρος V12 twin turbo της Mercedes με 530 άλογα ισχύος. Το μοτέρ αυτό κινεί μάλλον με χαρακτηριστική άνεση το πολύ βαρύ αμάξωμα της S 600 Pullman Guard, το οποίο ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 5,1 τόνους.
Δείτε τα βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις