Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Yποπτος λαθρεμπορίου όπλων ο “Mεσάζων” για την Σαουδική Αραβία

Συνέχεια στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, μέσω του Βασίλη Παπαδόπουλου, έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, λέγοντας ότι
«ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μόνο Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ΙSIS».
«Ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκα στη Ράκκα», είπε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, εξηγώντας ότι «σφαίρες, που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ, με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκκα».
Η Μαρία Σπυράκη συνέχισε λέγοντας «καλούμε την κυβέρνηση να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».
«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω» υποστήριξε η Μαρία Σπυράκη, ενώ κάλεσε τους Υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ και δεν πρόκειται να κλείσει, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Η απάντηση Καμμένου 

«Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα» είναι η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
Το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει: «Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες».
Η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στον Πάνο Καμμένο
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, αναφέρει «η αθλιότητα του κ. Καμμένου ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι ντροπή για την χώρα, η συνέχιση της παραμονής του στην ευαίσθητη θέση του Υπουργού Άμυνας». 
Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και μόνο υπενθυμίζουμε την άμεση και καταλυτική απάντηση της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή, (στις 27 Νοεμβρίου) απέναντι στις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του:
«Κύριε Πρωθυπουργέ, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Συκοφάντης, ψεύτης και λασπολόγος! Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε επίσης ότι ως Αναπληρώτρια Υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς κανέναν μεσάζοντα, απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα.
Κλείνω αυτό το θέμα. Ελπίζω να χαίρεστε πάρα πολύ, κύριε Τσίπρα, για το επίπεδο που έχετε επιβάλει στην πολιτική ζωή και το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

"

Το έγγραφο του προγράμματος itrace έδωσε στην δημοσιότητα η ΝΔ

Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -1
Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -2
Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -3
Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -4
Νέα Δημοκρατία - Ενημερωτικό Σημείωμα - έγγραφα - εξοπλισμοί - Καμμένος -5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις