Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Συγκλονιστικές εξελίξεις για το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη – Ο ρόλος- κλειδί ενός Ρουμάνου

Κρατούμενη στη φυλακή του Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί βρίσκεται η 19χρονη που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της χώρας με 2,6 κιλά κοκαΐνης.



Μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο γνωστός δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόγλου, που έχει αναλάβει νομικός σύμβουλος της οικογένειας του 19χρονου μοντέλου, αποκάλυψε ότι ήδη απεστάλησαν 10.000 δολάρια στον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της στο Χονγκ Κονγκ, ενώ σύντομα θα μεταβούν εκεί και οι γονείς της, οι οποίοι πήραν άδεια για να τη δουν.

Ο κ. Κεχαγιόγλου αποκάλυψε ότι ένας Ρουμάνος είναι το πρόσωπο – «κλειδί» στην υπόθεση.

«Η Ειρήνη έφυγε από τη Μυτιλήνη για να πάει στην Καλαμάτα για σπουδές. Έτσι είπε. Στη Μυτιλήνη είχε γνωρίσει έναν Ρουμάνο, ο οποίος της είχε τάξει φορέματα, δείπνα σε εστιατόρια, ταξίδια, κ.α.», είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Δεν έκρυψε, μάλιστα, ότι και ο ίδιος δεν γνωρίζει αν το 19χρονο μοντέλο ήξερε ότι μετέφερε κοκαΐνη.

«Το δεδομένο είναι ότι η Ειρήνη συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη σε διπλό πάτο, στο σακίδιο που κουβαλούσε. Ερώτημα… Εγνώριζε ή δεν εγνώριζε τι μετέφερε; Δεν έχω απάντηση. Ούτε μπορώ να πω αν είναι αθώα και δεν το ήξερε, ούτε ότι είναι ένοχη και το ήξερε. Τα βαποράκια συνήθως έτσι τα χρησιμοποιούν. Να μη γνωρίζει αυτός που μεταφέρει τι μεταφέρει, ώστε να μην έχει ψυχολογικές και κινησιακές αντιδράσεις. Οι αστυνομικοί στο Χονγκ Κονγκ ελέγχουν κάθε μέρα 10.000 άτομα. Μια κοπελίτσα αν ήξερε τι μετέφερε δε θα ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα από το άγχος της; Η Ειρήνη πήγε σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Γι’ αυτό λαμβάνω πολύ σοβαρά τη θέση της ότι είναι αθώα και ότι είναι θύμα», είπε ο γνωστός δικηγόρος.

Αυτό που μένει τώρα να γίνει, όπως είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, είναι να αποφασίσει η Ειρήνη μαζί με τους γονείς και το δικηγόρο της αν θα δηλώσει αθώα ή ένοχη, ώστε να εξασφαλίσει μια μικρότερη ποινή.

«Το να δηλώσει ένοχη δε σημαίνει ότι είναι και ένοχη. Αν το κάνει, θα το κάνει γιατί αυτή θα είναι η σωστότερη λύση για να έχει μια πολύ μειωμένη ποινή, με βάση το νομικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ. Αλλά αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί από την ίδια, τους γονείς και το δικηγόρο της. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, να πολεμήσει την αθωότητά της με κίνδυνο να καταδικαστεί σε 25 με 30 χρόνια κάθειρξη ή να δηλώσει ένοχη για να πετύχει μια μειωμένη ποινή γύρω στα 8, 10, 12 χρόνια. Αλλά αυτά τα δέκα χρόνια θα εκτιθούν. Είναι σα να λες σε έναν άνθρωπο “πήγαινε πες ότι είσαι ένοχος και τα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής σου θα μείνεις στη φυλακή”», είπε.

Πάντως, ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσουν τα αρμόδια υπουργεία την έκδοσή της από το Χονγκ Κονγκ στην Ελλάδα και αν επιβληθεί ποινή να ζητήσουν να εκτίσει την ποινή της στην Ελλάδα, αν και, όπως είπε, αμφιβάλει αν το Χονγκ Κονγκ θα εκδώσει ποτέ τη 19χρονη στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις