Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Αυτός είναι ο αληθινός λόγος που οι αεροσυνοδοί σάς αναγκάζουν να σηκώνετε τα κλείστρα των παραθύρων κατά την απογείωση του αεροπλάνου!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι αεροσυνοδοί στα αεροπλάνα ζητούν ευγενικά να σηκώσουμε τα σκίαστρα των παραθύρων κατά τη διάρκεια της
απογείωσης και της προσγείωσης; Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι μια τέτοια μικρή ενέργεια, μας προφυλάσσει κατά την απογείωση και προσγείωση.
Οι αεροπορικές εταιρείες δεν ζητούν άδικα από τους επιβάτες να σηκώσουν τα σκίαστρα για να τους ενοχλήσουν. Ο λόγος είναι μία από τις πολλές απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lifehacker, οι αεροσυνοδοί ζητούν από τους επιβάτες να σηκώσουν τα σκίαστρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Δεδομένου ότι τα περισσότερα ατυχήματα λαμβάνουν χώρα όταν το αεροπλάνο απογειώνεται και προσγειώνεται, το πλήρωμα της καμπίνας αλλά και οι επιβάτες θα έχουν ορατότητα όταν κάτι πάει στραβά. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει με τη διαδικασία εκκένωσης.
Η Saran Udayakumar, μία αξιωματικός της ασφάλειας της αεροπορίας, ισχυρίζεται ότι αυτή η πρακτική αποτελεί ένα κρίσιμο μέρος της πτήσης και επιτρέπει στο πλήρωμα να κρίνει καλύτερα ως προς το ποια πλευρά οι επιβάτες θα πρέπει να αποβιβαστούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Η ορατότητα είναι τόσο σημαντική, καθώς το προσωπικό έχει μόνο 90 δευτερόλεπτα για να βγάλει τους πάντες από το αεροπλάνο, αν κάτι πάει στραβά.
Επιπλέον, αυτό βοηθά στη γρήγορη λήψη αποφάσεων και η Udayakumar λέει ότι η μέθοδος αυτή βοηθά επίσης όλους τους επιβαίνοντες να έχουν επίγνωση των πιθανών επιπλοκών.
Η ίδια γράφει:
«Οι επιβάτες είναι περίεργοι και ως εκ τούτου είναι επιπλέον μάτια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά εκεί έξω. Συνήθως οι επιβάτες αναφέρουν πράγματα αμέσως».
Στο υπερπολυτελές Boeing 787 Dreamliner, δεν υπάρχουν σκίαστρα και στα παράθυρα υπάρχουν τζάμια που μαυρίζουν με ένα πάτημα του επιβάτη. Σε αυτή την περίπτωση, το έργο των αεροσυνοδών γίνεται ευκολότερο, μιας και με ένα πάτημα ενός κουμπιού, όλα τα τζάμια γίνονται διάφανα ταυτόχρονα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις