Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Αντί για ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, ΜΑΤ…


Αντί για ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, ΜΑΤ…

Πλειστηριασμοί: όχι στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Σεισάχθεια (διαγραφή χρεών) ΤΩΡΑ!

Άρθρο Δημήτρη Στρατούλη στην Κυριακάτικη kontra news


Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μνημονιακή «αντιπολίτευση» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), τρόικα, τράπεζες, funds (κερδοσκοπικά κεφάλαια), «κοράκια» έχουν πέσει σαν ακρίδες στη λαϊκή κατοικία και περιουσία...! 

 

Μέσα από τους πλειστηριασμούς και τις πωλήσεις των δανείων στα funds, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου, από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο.
Για να γίνει αυτό πιο εύκολα, η κυβέρνηση νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να αρπάζουν με ένα «κλικ» τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.
Επίσης, για να διευκολυνθεί η μεταβίβαση των τραπεζικών δανείων στα funds, αφενός τους δόθηκε η δυνατότητα να αγοράσουν ακόμα και ενήμερα (πράσινα) δάνεια, αφετέρου δεν προβλέφθηκε δυνατότητα των δανειοληπτών –ακόμα και όσων ενημερωθούν ότι επίκειται η μεταβίβαση του δανείου τους σε ξένο fund- να αγοράσουν αυτοί το δάνειό τους στην ίδια τιμή.
Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη δυστυχία, ξεσπίτωμα, χάσιμο των κόπων μιας ζωής.
Στο αμείλικτο αυτό δίλημμα η θέση μας είναι δεδομένη.
Κανένα σπίτι, καμιά λαϊκή περιουσία να μη «βγει στο σφυρί».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να σταματήσει τη δυναμική του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, το οποίο έχει καταφέρει, με την παρουσία του στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας επί ενάμισι χρόνο, να μην χαθούν λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, κατασυκοφαντεί αυτό το κίνημα.
Την ίδια ώρα επιτίθεται με τα ΜΑΤ στα ειρηνοδικεία, χτυπώντας και ρίχνοντας χημικά ακόμη και μέσα στα δικαστήρια.
Δε δίστασε μάλιστα, να καταθέσει και να ψηφίσει στη βουλή τροπολογία για τη νομοθέτηση «ιδιώνυμου» για συλλήψεις και φυλακίσεις μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Το πρόβλημα, όμως, των ιδιωτικών χρεών, που πνίγουν την κοινωνία και επιβαρύνουν την οικονομία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, ούτε με ημίμετρα και ασπιρίνες ούτε με αστυνομική καταστολή ούτε με ποινικοποίηση των αγώνων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Τι Πρέπει να γίνει:
· Νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. Κατάργηση των αντιλαϊκών διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σε ότι αφορά τις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών και όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Κατάργηση εισπρακτικών εταιριών και μνημονιακών νόμων, που ανοίγουν δρόμο στην αρπαγή κατοικιών και λαϊκών περιουσιών από τράπεζες, ειδικές εταιρίες και ξένα funds.
· Κυρίως όμως χρειάζεται σήμερα όσο ΠΟΤΕ μία ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή χρεών) ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, ΑμεΑ, χρόνια ασθενείς κλπ), υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, μικρομεσαίων εμπόρων, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων της λιτότητας.
Όλες οι παραπάνω προτάσεις και κυρίως η πρόταση για τη σεισάχθεια ιδιωτικών χρεών, για να υλοποιηθούν, προϋποθέτουν μια άλλη πολιτική απ΄ αυτή που εφαρμόζουν τα μνημονιακά κόμματα.
Προϋποθέτουν την εφαρμογή μιας ριζοσπαστικής εναλλακτικής πολιτικής παραγωγικού μετασχηματισμού της οικονομίας, από ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα ανατρέψουν το σημερινό μνημονιακό πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο.
Μιας εναλλακτικής πολιτικής με πυρήνα την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους με εργαλείο την παύση πληρωμών, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, την αποκατάσταση και βελτίωση μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών πολιτικών την έξοδο από το ευρώ και την ανάκτηση εθνικού νομίσματος.
Για όλους αυτούς τους λόγους, καθήκον κάθε ενεργού πολίτη, είναι να σταθεί δίπλα στον στο φίλο του, στο γείτονά του, στο συγγενή του, στο συνάδελφό του και να μην επιτρέψει να βγει κανένα σπίτι, καμιά μικροεπιχείρηση στο σφυρί. Να διαμαρτυρηθεί και να αντισταθεί στα Ειρηνοδικεία, στις τράπεζες, στα συμβολαιογραφικά γραφεία μαζικό, ενωτικό και δυναμικό κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο τα τελευταία 2 χρόνια έχει σώσει από πλειστηριασμούς με τις κινητοποιήσεις του στα ειρηνοδικεία και στις γειτονιές εκατοντάδες σπίτια και λαϊκές περιουσίες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις