Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Αλέξανδρος Σβώλος: «Η θέση για ανεξάρτητη Μακεδονία πρέπει να καταδικαστεί ρητά και ανεπιφύλακτα…»


Αλέξανδρος Σβώλος: «Η θέση για ανεξάρτητη Μακεδονία πρέπει να καταδικαστεί ρητά και ανεπιφύλακτα…»

 

 Αλέξανδρος Σβώλος 

 

Τάσος Σαμπάνης - Οικονομολόγος 

Αλέξανδρος Σβώλος, Πρωθυπουργός «Κυβέρνησης του Βουνού»: "Μακεδονικό" προσβάλλει το έθνος ακόμα και η απλή παραδοχή της ύπαρξης τέτοιου ζητήματος!

Αποτελεί περιφρόνηση προς το πάγκοινο εθνικό αίσθημα των Ελλήνων... κανένα θεωρητικό φρασεολογικό κατασκεύασμα δεν μπορεί να δικαιολογήσει ή να αμφισβητήσει ούτε καν απλή σύγχυση πάνω στην στοιχειώδη αλήθεια!!!
Δεν υπάρχει ζήτημα Μακεδονικό, όπως δεν υπάρχει Πελοποννησιακό ή Θεσσαλικό... με κανένα πρόσχημα κανένας δεν θα δεχτεί ποτέ να αποσπάσει από την Ελλάδα ούτε μια σπιθαμή γης... προσβάλλει το έθνος ακόμα και η απλή παραδοχή της ύπαρξης τέτοιου ζητήματος».

Σας παραθέτω επίσης, την πρόσφατη θέση για το Μακεδονικό του Μίκη Θεοδωράκη:
«Μείνετε πιστοί στην εθνική γραμμή του 1992. Όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία...
Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν - ακόμα χειρότερα - την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός!
Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!!!»
Mίκης Θεοδωράκης

Παραθέτω επίσης και τον σχετικό προβληματισμό του πολιτικού επιστήμονα Κ. Χολέβα:
«Ποιος μάς εγγυάται ότι θα παραμείνει αυτή η σύνθετη ονομασία, π.χ Άνω Μακεδονία; Μπορεί σε λίγους μήνες να συγκληθεί η Βουλή στα Σκόπια και να αποφασίσει την απόρριψη του όρου Άνω και την παραμονή μόνον του όρου Μακεδονία. Τότε τα Σκόπια θα έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με την ελληνική υπογραφή και ουδείς θα μπορεί να τιμωρήσει το γειτονικό κράτος. Θυμίζω την περίπτωση της πρώην Υπεριορδανίας. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρετανοί δημιούργησαν ένα νέο κράτος στη Μέση Ανατολή, ονομάζοντάς το Transjordan. Στα Ελληνικά το αποκαλούσαμε Υπεριορδανία. Μετά από λίγα χρόνια οι Ιορδανοί βουλευτές αποφάσισαν να αποβάλει η χώρα τους το πρώτο συνθετικό (Trans) και να ονομάζεται μόνο Jordan, Ιορδανία.  Ο Ιορδάνης ποταμός είναι το όνομα που έχει ιστορική και συμβολική σημασία για τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής, όπως η Μακεδονία είναι το ιστορικά φορτισμένο όνομα για τους Βαλκανικούς λαούς. Ποιος θα προστατεύσει την Ελλάδα αν οι Σκοπιανοί απορρίψουν αργότερα τον γεωγραφικό προσδιορισμό;’’
Κωνσταντίνος Χολέβας - Πολιτικός Επιστήμων

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ Της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ .!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις