Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Διότι δεν συννεμορφώθη προς τας υποδείξεις…


Διότι δεν συννεμορφώθη προς τας υποδείξεις…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ έχει προαναγγείλει ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα φέρει για ψήφιση τα μέτρα που έχει συμφωνήσει εν όψει της τρίτης αξιολόγησης.

 


Έτσι μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη μείωση του κατώτατου μισθού και τον καθορισμό κατώτατου μισθού δύο ταχυτήτων, τη μείωση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης, την αύξηση των ομαδικών απολύσεων και την κατάργηση της προέγκρισής τους από το Υπουργείο Εργασίας, έρχεται και η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας.
Με τη διάταξη που θα έρθει στη Βουλή κανένα Πρωτοβάθμιο σωματείο και ιδιαίτερα αυτά που είναι Πανελλαδικής εμβέλειας δεν θα μπορεί να εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση. Μέχρι σήμερα υπήρχε η δυνατότητα την απεργιακή κινητοποίηση να την εξαγγείλει είτε η Γενική Συνέλευση με μικρότερο ποσοστό για απαρτία είτε το Διοικητικό Συμβούλιο ιδιαίτερα στις περιπτώσεις σωματείων Πανελλαδικής εμβέλειας.
Αυτό ήταν ένα μέρος απ’ αυτά που προέβλεπε και το αλήστου μνήμης άρθρο 4 τη δεκαετία του 80 που βρήκε απέναντί του όλους τους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και η συνέχεια θα έχει να κάνει και με ότι άλλο προέβλεπε τότε το άρθρο αυτό. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι το άρθρο 4 του νόμου 1365/83 όριζε ότι το 1/10 των μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης μπορούσε με υπογραφές να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση που αποφασίστηκε η οποία για να γίνει θα έπρεπε πλέον να συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση.
Εκτός από το θέμα της απεργίας με διατάξεις στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο προωθούνται οι απαράδεκτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και για οφειλές προς το δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για μια ακόμη φορά μειώσεις – συρρικνώσεις κοινωνικών επιδομάτων.
Απέναντι σ’ αυτά απαιτείται άμεση αγωνιστική πολιτική απάντηση και αγωνιστική απάντηση εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και όλων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρώτα απ' όλα τις τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες και όλο τον κόσμο της εργασίας να αντιδράσουν αγωνιστικά στο σφαγιασμό του δικαιώματος της απεργίας με δυναμικές, μαζικές και ενωτικές απεργιακές κινητοποιήσεις που θα συνοδεύονται με διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος είναι απόλυτα αναγκαία η συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όλων, χωρίς εξαίρεση, των πραγματικά αριστερών και αντιμνημονιακών δημοκρατικών δυνάμεων, που θα εμπνεύσει νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο Λαό και στη νεολαία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις