Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Νότης Μαριάς: Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική!!!


Νότης Μαριάς: Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική!!!

Ο Νότης Μαριάς στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό


Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο Σάββατο 13/01/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους Παμμακεδονικών οργανώσεων και σωματείων καθώς και με στελέχη, μέλη και φίλους του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» με στόχο τη στήριξη του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό που διοργανώνεται την Κυριακή 21/01/2018 στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο στο οποίο θα παραβρεθεί και ο Νότης Μαριάς.
Επισημαίνεται ότι όπως αποκάλυψε ήδη στις 10/1/2018 ο Νότης Μαριάς σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει και την απόφαση της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Λισσαβώνα της 27ης Ιουνίου 1992 για τα Σκόπια στην οποία τονίστηκε ότι: «η Κοινότητα είναι διατεθειμένη να αναγνωρίσει αυτή τη Δημοκρατία, με τα σημερινά της σύνορα, με ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία».
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι οι βασικοί λόγοι αντίδρασης του Ελληνικού λαού έναντι των Σκοπίων για τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας καθώς και της ιστορίας μας όχι μόνο δεν εξέλειπαν αλλά αντίθετα συνεχίζουν να υπάρχουν. Και φυσικά θα εμπεδωθούν και με τη βούλα της Αθήνας αν τελικά η Ελλάδα συναινέσει επίσημα στη χρήση με οποιαδήποτε τρόπο του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Καταγγέλλουμε την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τα Σκόπια. Διαφωνούμε με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Δεν δεχόμαστε για το όνομα των Σκοπίων καμιά σύνθετη ονομασία με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ζητούμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του λαού μας και τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις