Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τσακαλώτος: Έρχεται τροπολογία για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από Δημόσιο.


Τσακαλώτος: Έρχεται τροπολογία για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από Δημόσιο.

Πηγή:iskra

Όλα τα ευχάριστα πράγματα έρχονται στην Ελληνική Βουλή ουρανοκατέβατα δια εσπευσμένων τροπολογιών κυρίως την νύχτα, προς δόξαν της δημοκρατίας…

 


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε θρασύτατα ότι έρχεται η περίφημη τροπολογία σύμφωνα με την οποία και οι πλειστηριασμοί που θα κάνει το Δημόσιο μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά. Ανέφερε επίσης ότι θα έρθει τροπολογία για να διενεργήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικό τρόπο. Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ είναι η αρμόδια αρχή για την διενέργεια πλειστηριασμών για λογαριασμό του δημοσίου. “Αυτά που ακούτε για τα 500 ευρώ κλπ δεν ισχύουν“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος. “Η ΑΑΔΕ έχει κριτήρια και τα ίδια παραμένουν. Αυτό που έκανε πριν με φυσική παρουσία θα το κάνει ηλεκτρονικά“.
Υπέρ της επέκτασης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τα χρέη στο Δημόσιο (εκτός από τις τράπεζες και χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες) τάχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής: «Υπάρχει κάποιος που λέει ότι δεν πρέπει να επεκταθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να μην τους κάνουμε υποχρεωτικούς; Δεν έχω ακούσει κάποιος να επιχειρηματολογεί για το αντίθετο… (!!!)» κατέληξε, λες και ήρθε από άλλον πλανήτη ο Στ. Κοντονής…!
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν πως το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ θα έχει την ευθύνη για την πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το Δημόσιο και με δεδομένες τις ασφυκτικές πιέσεις και τους σχετικούς όρους της τρόικας για την συλλογή εσόδων, προδιαθέτει μάλλον για τσουνάμι πλειστηριασμών. Η ΑΑΔΕ, άλλωστε, ως ανεξάρτητη Αρχή με θητεία, δεν χρεώνεται με «πολιτικό κόστος» για τις ανάλγητες δράσεις της ούτε νιώθει έντονα τις λαϊκές πολιτικές πιέσεις, παρά μόνο τις πιέσεις από την πλευρά της Τρόικας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις