Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η Αρχαία Μακεδονία είναι μέρος του Ελληνικού Λαού και του Ελληνικού Κράτους!!! (Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ)


Η Αρχαία Μακεδονία είναι μέρος του Ελληνικού Λαού και του Ελληνικού Κράτους!!!


Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ: Η «μακεδονική γλώσσα» βασίζεται στη βουλγαρική διάλεκτο!
Ιούνιος 23, 2017. 07:55 - Σόφια.
ού Κράτους!!!
(Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ)

 

Η Μπανόβινα του Βαρδάρη (Σερβοκροατικά: Вардарска бановина, προφέρεται  Βαρντάρσκα Μπανόβινα) ήταν μία επαρχία του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας από το1929 έως και το 1941. Πρωτεύουσα της επαρχίας ήταν τα Σκόπια και περιελάμβανε το έδαφος που σήμερα ανήκει στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και περιοχές που υπάγονται σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία. Το όνομα στην επαρχία δόθηκε από τον ποταμό Αξιό, που είναι γνωστός στα βαλκανικά κράτη και ως "Βαρδάρης”. Το  "μόρφωμα" του Τίτο είχε συσταθεί με αποκλειστικό στόχο την απόκτηση "εξόδου" στη Μεσόγειο, ακόμα και με απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα! 
Η "μόνη λύση" που προτείνεται, σε κάθε πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Υποχώρηση, ο Ενδοτισμός και η Φυγή, που εξωραΐζονται με φράσεις περί "ψύχραιμων κι ορθολογικών" στάσεων και λύσεων. Δεν κέρδισε ποτέ κανείς, υποχωρώντας, και ποτέ μακροπρόθεσμα !
Το γεγονός, όμως, ότι τα Σκόπια (Βαρδαρία ή Βαρντάρσκα) στο μεσοδιάστημα ενδυνάμωσαν τον “Μακεδονικό Αλυτρωτισμό” και ότι ακόμα και σήμερα, δεν απόσχουν ούτε της ψευδο-εθνοτικής τους ταυτότητας, της ψευδο-γλώσσας τους και της ψευδο-ιστορικής τους προέλευσης και ψευδο-ιστορικού τους αφηγήματος, μάλλον δεν απασχολεί.
Το γεγονός ότι η αρχαία κληρονομιά της Μακεδονίας και η πολιτισμική υπερ-αξία της, αντικατοπτρίζουν και μία σημαντική οικονομική παράμετρο για την Ελλάδα, που η Βαρντάρσκα επιχείρησε να εκμεταλλευθεί, στήνοντας αρχαιοελληνικά αγάλματα, κ.λ.π., με παράνομη όμως πολιτισμική οικειοποίηση και με ευθεία προσβολή των Ελληνικών συμφερόντων, ούτε μάλλον αυτό απασχολεί. Όσο περισσότερο Υποχωρεί η Ελλάδα, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι διεκδικήσεις των όποιων Επιβουλέων της.
Αν θέλουν τα Σκόπια να μην διαλυθούν, να επιστρέψουν στο ρεαλισμό και να δηλώσουν την αποστασιοποίησή τους με ό,τι συνέχεται με τη Μακεδονία, αν όχι, "στο καλό"... Δεν Βιαζόμαστε !
Παραθέτω την τοποθέτηση του διακεκριμένου Βούλγαρου καθηγητή - ακαδημαϊκού και διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Σόφιας, σχετικά με την ύπαρξη “Μακεδονικής Γλώσσας”  και Εθνικότητας των Μακεδόνων!
Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ: Η «μακεδονική γλώσσα» βασίζεται στη βουλγαρική διάλεκτο!
Ιούνιος 23, 2017. 07:55 - Σόφια.
Ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ (Божидар Димитров), ένας από τους μεγαλύτερους αντιμακεδονιστές της Βουλγαρικής Κοινωνίας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ζόραν Ζάεφ στη Βουλγαρία, ο οποίος προσκύνησε στο μνημείο του τσάρου Σαμουήλ, στο οποίο αναγράφεται «Τσάρος Σαμουήλ, Τσάρος  Βουλγάρων», δήλωσε: «Η λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα είναι μια διάλεκτος της βουλγαρικής και τα Σκόπια πρέπει να έχουν μια ονομασία στην οποία να μην περιέχεται  το όνομα Μακεδονία, όπως άλλωστε επιθυμούν οι Έλληνες. Η αρχαία μακεδονική γλώσσα ήταν η Ελληνική. Αυτήν χρησιμοποιούσε το αρχαίο μακεδονικό κράτος και ο Φίλιππος ο Β΄ και ο Μέγας Αλέξανδρος.
Κατά το Μεσαίωνα στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας μιλούσαν και χρησιμοποιούσαν  τη Βουλγαρική γλώσσα, επειδή υπήρχαν Βούλγαροι.
Η Σκοπιανή «ιστορική επιστήμη» πέφτει σε τρελές αντιφάσεις.
Ο όρος «Μακεδονία» στην αρχαιότητα αναφέρονταν σε ένα  Ελληνικό Κράτος, με μια μοναρχική μορφή διακυβέρνησης, που βρίσκονταν εξ ολοκλήρου στο έδαφος της σύγχρονης Ελλάδας. Οι ίδιοι οι Μακεδόνες  θεωρούνταν  Έλληνες  και κυρίως οι πολιτικές τους ελίτ. Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, η Μακεδονία είναι το όνομα μιας ρωμαϊκής επαρχίας. Με το όνομα αυτό κατά τον VI αιώνα εξαφανίζεται και εμφανίζεται  ως το όνομα μιας βυζαντινής διοικητικής περιοχής στο έδαφος της σημερινής ανατολικής (τουρκικής) Θράκης.
Ο εθνικός όρος «Μακεδόνας», παρουσιάζεται μετά το 1944.
Κατά την περίοδο της βασιλικής κυριαρχίας επί της περιοχής των Σκοπίων (1918-1941) το όνομα “Μακεδονία” διαγράφηκε από το διοικητικό χάρτη της Γιουγκοσλαβίας και αντικαταστάθηκε με το Βαρντάρσκα Μπανόβινα.
Καθηγητής Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ
Σε ερώτηση της Σκοπιανής εφημερίδας «Βέτσερ» δήλωσε:
«Για τη γλώσσα που θα υπογραφεί η Συμφωνία Καλής Γειτονίας, έχουμε καιρό μέχρι τότε,  να βρούμε μια φόρμουλα, ώστε,  εμείς οι Βούλγαροι για να έχουμε ήρεμη τη συνείδησή μας.  Η «μακεδονική γλώσσα» ανήκει στη βουλγαρική “βαρδαρική διάλεκτο” (Βαρντάρσκι ντιαλέκτ- Вардарски диалект) της περιοχής του άνω Αξιού, και αυτή πραγματικά είναι. Οι Έλληνες, δήλωσαν ότι οποιαδήποτε ονομασία, η οποία θα φέρει το όνομα Μακεδονία, δεν θα γίνει αποδεκτή από αυτούς. Και έχουν δίκιο, γιατί είναι μέρος της κληρονομιάς τους! Η Αρχαία Μακεδονία είναι μέρος του Ελληνικού Λαού και του Ελληνικού Κράτους και βρίσκεται πλήρως στο έδαφος της σύγχρονης Ελλάδας, μια στενή λωρίδα, που εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη καταλήγει στα Αλβανικά βουνά.  Η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει, δεν θα παραδοθεί!»
Μετά, από όσα αναφέρει ο Ακαδημαϊκός Ντιμιτρόφ και λαμβάνοντας υπ’όψιν ό,τι όποια συμφωνία σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία (είτε Νέα, είτε Βόρεια, είτε κάτι άλλο…) και την οποία, προωθούν όλοι οι  δωσίλογοι πολιτικοί υπαρκτοί σχηματισμοί της χώρας μας, τους ενημερώνω ότι στο διαβατήριο αυτού του υβριδικού μορφώματος , ως γλώσσα θα αναφέρεται Μακεντόνσκι και υπηκοότητα επίσης Μακεντόνσκι! Όλοι εσείς λοιπόν, που θα αποδεχτείτε την περίφημη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αποδέχεστε ότι η Μακεδονική γλώσσα δεν ήταν Ελληνική και ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος,  αντί για Καλή Ημέρα έλεγαν Ντομπρ Ντεν…! Αποδέχεστε επίσης ότι αυτοί που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αυτή περί τα τέλη του 6ου - αρχές 7ου  αιώνα μ.Χ , είναι οι συνεχιστές των … Μακεδόνων που προϋπήρχαν χίλια χρόνια πριν τη δική τους εγκατάσταση στην περιοχή αυτή!
Ντροπή σας!!!
Όσοι, λοιπόν, συνηγορείτε σε μια τέτοια λύση, αυτόματα τοποθετείτε τον εαυτό σας στο πάνθεον των δωσιλόγων, συνεργείτε σε ένα Έγκλημα Εθνικής Μειοδοσίας και Προδοσίας και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα εγκλήματα της Εθνικής Μειοδοσίας και Προδοσίας δεν παραγράφονται!!! Μόνο μία ευκαιρία έχετε για να γλυτώσετε από τη χλεύη και το ανάθεμα,  ζητείστε την άποψη του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με Δημοψήφισμα και θα εισπράξετε ένα υπερήφανο Ελληνικό Πατριωτικό ΟΧΙ με ποσοστό πάνω από 90%!!!  
Καλώ όλους τους συντρόφους - συναγωνιστές να απαιτήσουν από πολιτικούς σχηματισμούς στους οποίους συμμετέχουν, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους γύρω από το τεράστιο αυτό Εθνικό Θέμα! Προσωπικά, το έθεσα στο Αριστερό Ρεύμα ως μέλος του, ως ελάχιστη υποχρέωση μου ως Έλληνας Πολίτης!  
Για αυτούς που είναι έτοιμοι να μας στολίσουν…  με διάφορα κοσμητικά επίθετα, όπως Φασίστες,  Εθνικιστές κ.λ.π., απαντώ προκαταβολικά ό,τι η αγάπη για την Πατρίδα μας δεν είναι ούτε Εθνικιστική, ούτε Φασιστική. 
Όσον αφορά τους όψιμους νεόκοπους ψευτομαρξιστές, τους υπενθυμίζω ότι ο Ενρίκο Μπερλίγκουερ,  ηγέτης του ΚΚ  ΙΤΑΛΙΑΣ , τελείωνε τις ομιλίες του με τη φράση Non dimenticate mai che io sono primo Italiano e poi communista,  δηλαδή  μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαι πρώτα Ιταλός και έπειτα Κομμουνιστής! 

Τάσος Σαμπάνης - Οικονομολόγος




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις