Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Απόδραση από τη Βόρεια Κορέα: Συγκλονιστικό βίντεο – μαρτυρία

Περίπου 13.000 Βορειοκορεάτες ρισκάρουν την ζωή τους κάθε χρόνο σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγουν από τη χώρα. Λίγοι είναι αυτοί που επιβιώνουν, και πολλοί απ’ αυτούς
στέλνονται πίσω για να αντιμετωπίσουν τον θάνατο ή την ισόβια κάθειρξη. Η Yeon-mi Park είναι μία από τους λίγους αυτούς ήρωες που κατάφεραν να δραπετεύσουν από το τυραννικό καθεστώς των Κιμ και να ζήσουν ελεύθεροι.


Από την περιγραφή του ταξιδιού της στην Κίνα όπου έπεσε θύμα σωματεμπορίας, της μετάβασής της στη Μογγολία στην οποία έφτασε μαζί με την μητέρα της διασχίζοντας την έρημο Γκόμπι με τα πόδια αποφασισμένη να δώσει τέλος στη ζωή της αν υποχρεωνόταν να γυρίσει πίσω, και στη συνέχεια στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, η συγκλονιστική αφήγηση της Yeon-mi αποκαλύπτει τη δύναμη του πόθου για την ελευθερία.

Το ταξίδι της Yeon-mi προς την ελευθερία, από μια χώρα όπου οι ανεξήγητοι θάνατοι φίλων και συγγενών θεωρούνται ακόμη φυσιολογικοί, όπου οι ξένοι παρουσιάζονται ως απάνθρωπα τέρατα, και λέξεις για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, και την αγάπη δεν υπάρχουν ή έχουν ξεχαστεί από την αχρησία, είναι μια ηχηρή υπενθύμιση να μην θεωρούμε ποτέ την ελευθερία ως κάτι το δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις