Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Εκρηκτικές και αιματηρές οι διαδηλώσεις στο Ιράν

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τις ολοένα και διογκούμενες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις του Ιράν.

Στους δέκα ανέρχεται, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο αριθμός των νεκρών από τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων Ιζέχ και Ντορούντ.
Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την ανεργία, τη φτώχεια και την αύξηση του κόστους διαβίωσης, συγκρούονται με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.
Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ντορούντ, διαψεύδοντας, όμως, ότι βρήκαν τον θάνατο από πυρά αστυνομικών.
Οι Ιρανοί έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να ασκούν κριτική στην εξουσία, αλλά οι πράξεις τους δεν πρέπει να οδηγούν στη βία ή στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του.
AP - Ιράν - διαδηλώσεις
Ο Ιρανός Πρόεδρος απάντησε επίσης στα σχόλια που έκανε ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους διαδηλωτές. «Αυτός ο άνθρωπος στην Αμερική, που σήμερα εκφράζει τη συμπάθειά του στον λαό μας, ξέχασε ότι πριν από μερικούς μήνες αποκαλούσε τρομοκράτες τους Ιρανούς», κατέληξε.
AP - Ιράν - διαδηλώσεις
«Μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράν. Ο λαός τελικά αντιλαμβάνεται ότι κλέβουν και διασκορπίζουν τα λεφτά και τον πλούτο του στην τρομοκρατία. Φαίνεται ότι δεν θα το ανεχθούν άλλο. Οι ΗΠΑ παρακολουθούν πολύ στενά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις