Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Μιλάνε πλέον τα όπλα στην Αφρίν: Ανοιξαν πυρ και οι Αμερικανοί – «Θα τους κάψουμε ζωντανούς έναν-έναν – Θα μπούμε Τουρκία» λένε οι Κούρδοι

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια
«Μιλάνε πλέον τα σιδηρικά» στην Αφρίν. Αγριες συγκρούσεις σε όλο τα μέτωπα περιμετρικά της Αφρίν ενώ Αμερικανοί στρατιώτες που
περιπολούσαν στην Ιεράπολη (Μάνμπιτζ) δέχτηκαν πυρ από Τούρκους και τουρκόφιλους στρατιώτες και ανταπέδωσαν χτυπώντας τους στο ψαχνό! Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες αλλά ο ακριβής αριθμός τους είναι άγνωστος ακόμη.
Για το περιστατικό αυτό υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Πριν λίγο αναφέραμε πως οι Αμερικανοί έδωσαν εντολή να μεταφερθούν κουρδικές δυνάμεις  στα σύνορα με Τουρκία δίπλα στην Σανλιούρφα.
Πριν λίγο ο εκπρόσωπος των δυνάμεων YPG μας επιβεβαίωσε λέγοντας:
«Θα απαντήσουμε με φωτιά και ατσάλι, θα τους αντιμετωπίσουμε και θα τους κάψουμε έναν-έναν. Θα αρχίσουμε να βομβαρδίζουμε τουρκικά εδάφη»!
Ταυτόχρονα τουρκικά μαχητικά εμφανίστηκαν πάνω από την Al-Bab και πάνω από 25 ρουκέτες εξαπέλυσε ο τουρκικός Στρατός κατά θέσεων του YPG στο Shaalah.
«Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την τουρκική εισβολή στη Β.Συρία, μια εξέλιξη που υπονομεύει τον πόλεμο κατά του ISIS, διευρύνει την περιφερειακή σύγκρουση και δημιουργεί χάος στις σχέσεις μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ» τόνισαν υψηλόβαθμοι αμερικανοί διπλωμάτες.
Σφοδρή ανταλλαγή πυρών υπάρχει μεταξύ των τουρκόφιλων και της Jaysh al-Thuwar στο χωριό Ziwan στην περιοχή Shahba.
Οι Τουρκόφιλες δυνάμεις έχουν και τις πρώτες απώλειες καθώς οι Κούρδοι έπληξαν το αρχηγείο τους στην Azaz.
Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει:
Tal Rifat, Sheikh Issa, Kafrnasih, Harbul, Zawyan, Zoyan, Ehras.
Η Κούρδισσα διοικητής των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), Σοσίν Μπιρχάτ, τόνισε ότι το τουρκικό κράτο το μόνο που θα καταφέρει είναι να σκάψει τον λάκκο του.
Η Σοσίν Μπιρχάτ τόνισε ότι το τουρκικό κράτος φοβάται μια λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία, μετά και τις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Ιράν, για αυτό και «η Τουρκία αύξησε τις επιθέσεις της στην Εφρίν για να κρύψει την κρίση στο εσωτερικό της».
Όπως ανέφερε, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι φασιστικές πολιτικές του τουρκικού κράτους απέτυχαν, οι τουρκικές πολιτικές που σχεδιάζουν εισβολή στην Εφρίν είναι αυτοκτονικές και «η Τουρκία και όσοι επικροτούν τις πολιτικές της σκάβουν τους τάφους τους».
Υπογράμμισε ότι «οι μαχητές μας, που αντιστάθηκαν και απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά στην περιοχή της Σέχμπα (βορειοδυτική Συρία), έχουν αποκτήσει πολεμική εμπειρία και ισχύ σήμερα».
«Η αντίσταση της Εφρίν θα σημάνει το τέλος της τουρκικής επέκτασης στη Συρία», είπε.
«Βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιστορική αντίσταση της Εφρίν. Οι δυνάμεις μας δεν φοβούνται. Αυτή η αντίσταση θα έχει καλή έκβαση για τους λαούς της περιοχής ιδιαίτερα και θα είναι το τέλος της τουρκικής εισβολής στη Συρία», είπε η Σοσίν Μπιρχάτ.
Κατέληξε λέγοντας ότι ο λαός της Εφρίν διακρίνεται από πνεύμα αντίστασης προσθέτοντας ότι όλοι στην περιοχή θα αντισταθούν για την ελευθερία τους.
Το CNN Türk μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση τη μεταφορά 1.000 περίπου τζιχαντιστών -με 20 λεωφορεία (κάθε λεωφορείο χωρά 50 άνδρες)- από την πόλη Κιλίς της Τουρκίας στην τουρκοκρατούμενη πόλη Αζάζ της βορειοδυτικής Συρίας. Οι τζιχαντιστές αυτοί είναι πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και θα λάβουν μέρος στην επικείμενη επίθεση του τουρκικού στρατού στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν ως «μαχητές» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Αυτοί οι μισθοφόροι ισλαμιστές τρομοκράτες θα επιτεθούν στις κουρδικές θέσεις στην Εφρίν από τα ανατολικά, από τα τουρκοκρατούμενα εδάφη της βορειοδυτικής Συρίας.
Ο Αχμέτ Μπεράτ Κονκάρ, βουλευτής και επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για να μεταφέρει τις δυνάμεις της στην Εφρίν μακριά από τις περιοχές όπου ενδέχεται να υπάρξουν συγκρούσεις [κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Τουρκίας]».
Δείτε Βίντεο από τις συγκρούσεις.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις