Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

EKTAKTO - Συνετρίβη αερόστατο που μετέφερε τουρίστες στο Λούξορ

Παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Πληροφορίες για έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Ένα αερόστατο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουρίστες, συνετρίβη σήμερα κοντά στο Λούξορ της Αιγύπτου.

Ο κυβερνήτης του Λούξορ, Μαχμούντ Μπαντρ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το συμβάν, λέγοντας ότι κατευθύνεται προς το τοπικό νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν επιβάτες.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Al Wafd, ένας τουρίστας σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αιγυπτιακής εφημερίδας, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή παρέσυραν έξι αερόστατα που πετούσαν πάνω από την Κοιλάδα των Βασιλέων και ένα εξ αυτών συνετρίβη.
Οι εθνικότητες των τουριστών που επέβαιναν στο αερόστατο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.
Δυστυχήματα με αερόστατα στην Κοιλάδα των Βασιλέων, στο Λούξορ, έχουν σημειωθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Το 2013 δεκαεννέα τουρίστες σκοτώθηκαν όταν το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες. Το 2016 συνετρίβη αερόστατο με Κινέζους τουρίστες, με αποτέλεσμα 22 άνθρωποι να τραυματιστούν.
Έκτοτε οι πτήσεις αερόστατων στην περιοχή παρακολουθούνται από κάμερες, ενώ απαγορεύεται να πετούν σε ύψος άνω των δύο χιλιομέτρων.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ - ΛΟΥΞΟΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις