Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Επεισόδια έξω από τη Βουλή- Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο- ΤΩΡΑ

Οργισμένη η κοινωνία ξεσπά σήμερα κατά των αντιλαϊκών μέτρων που  φέρνει η κυβέρνηση ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρα.
Ωστόσο δεν έλειψε σήμερα και ένταση από την πορεία καθώς μέλη φοιτητικών οργανώσεων επιχείρησαν λίγο μετά τις 2:00 με μια έφοδο που έκαναν να εισβάλουν στη Βουλή. Ωστόσο τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση χημικών.
Να σημειωθεί ότι οι πορείες ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, ωστόσο αυτή την ώρα επικρατεί ένταση έξω από τη Βουλή.
Μετά τα «ντου» των συνδικαλιστών σε υπουργεία σήμερα πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τους διαδηλωτές να έχουν ήδη κατακλύσει τους χώρους της συγκεντρώσεων. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. 
Οι διαδηλωτές με πανό και συνθήματα πραγματοποιούν πορεία ενώ είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Στην πορεία διαμαρτυρίας  παρόντες και πολιτικοί όπως ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μάλιστα απεύθυνε και μήνυμα-προειδοποίηση προς την κυβέρνηση.
«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.  Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Στο δρόμο τα συνδικάτα
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων κατά των σκληρών μέτρων που έρχονται μέσω του Πολυνομοσχεδίου συνδικάτα και φορείς προγραμματίζουν απεργίες ενώ σήμερα με 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2&3) και του τραμ, όπως και τα τρόλεϊ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12:00 έως τις 15:00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.
Παράλληλα, το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα. Στην Αθήνα στις 12 μ.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 12 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Λαύριο στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη τη χώρα σήμερα, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00:01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.   Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, τόνισε πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπιστώνει «για πολλοστή φορά ότι, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου».    
Απεργούν και οι νοσοκομειακοί ιατροί
Στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 12 Ιανουαρίου, ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου, θα συμμετάσχουν και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνον έκτακτα περιστατικά.
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα
Μέχρι στιγμής η ΓΣΕΕ έχει στείλει επιστολή στους βουλευτές και καλεί σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.     Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αλλά και στον Ηλεκτρικό αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.     Σημειώνεται πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.     Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων. Οι εργαζόμενοι σε ανακοινώσεις καταγγέλλουν πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας». Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν.
IMG_8009IMG_8002IMG_8006IMG_8009IMG_8010
gyuttu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις