Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Χάος στα σούπερ μάρκετ του Καράκας -Ο Μαδούρο διέταξε τη μείωση των τιμών [βίντεο]

Εικόνες χάους επικράτησαν έξω από τα σούπερ μάρκετ στο Καράκας το Σάββατο μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο να διατάξει τα καταστήματα να μειώσουν τις τιμές τους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι απελπισμένοι πολίτες της χώρες που μαστίζεται από την οικονομική κρίση ξεχύθηκαν στους δρόμους για να προμηθευτούν τρόφιμα σε πολύ χαμηλές τιμές καθώς η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις.
Μέλη της εθνικής φρουράς προσπαθούν να ελέγξουν το πλήθος σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανάγκασε περίπου 216 σούπερ μάρκετ να μειώσουν τις τιμές τους στα επίπεδα του περασμένου μήνα, την στιγμή που οι τιμές αλλάζουν καθημερινά λόγω της ταχύτατης αύξησης του πληθωρισμού.
Η είδηση των εκπτώσεων εξαπλώθηκε γρήγορα από στόμα σε στόμα και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα καταστήματα, πριν ακόμα αυτά ανοίξουν. Ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στο ανατολικό Καράκας παρέμενε κλειστό και οι άνθρωποι άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες φωνάζοντας «Πεινάμε! Θέλουμε φαγητό!». Στο συγκεντρωμένο πλήθος υπήρχαν μεταξύ άλλων βρέφη, συνταξιούχοι και παιδιά με αναπηρίες.
Οι επικριτές του Μαδούρο τον κατηγορούν ότι "παίζει με τη φωτιά" και εκτιμούν ότι η πολιτική του θα αποθαρρύνει τα σουπερμάρκετ από το να γεμίζουν με προϊόντα τα ράφια τους και θα μπορούσε να οδηγήσει σε λεηλασίες.


Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις