Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Νέα πολιτική παράταξη κατά τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τῆς Παγκοσμιοποίησης καί τῆς Πανθρησκείας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»
ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Σελ. 4.
===> Νέα πολιτική παράταξη κατά τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τῆς Παγκοσμιοποίησης καί τῆς Πανθρησκείας…
+++> ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος
+++> ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, Πρόεδρος
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Ζωοποιού και Αδιαιρέτου Τριάδος,
Και μόνον προς Δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού,
Εμείς, οι Νεοέλληνες-Ρωμηοί, διακηρύσσουμε και κοινολογούμε τα ακόλουθα,
Ως σύγχρονοι Έλληνες-Ρωμηοί πρέπει να συνεχίσουμε σήμερα εκεί όπου εξαρχής πραγματικά, διαχρονικά και αδιάλειπτα ανήκουμε: στο πανάρχαιο θεμέλιο των ρωμαίϊκων γονιδίων μας, στην εθνική μας αδιάκοπη ιστορική διαδρομή, στην Αγιογραφική Ελληνική μας γλώσσα, παιδεία και πολιτισμό, καθώς και στη ρωμαίικη καταγωγή μας. Και όλα αυτά, μακριά από την πλαστογραφημένη, λεξικοποιημένη, νοηματοδοτημένη και την τεχνητώς δημιουργηθείσα Ελληνορωμαίικη ασυνέχεια από τους πονηρούς και αδίστακτους Φράγκους-ταγούς. Γι’ αυτόν τον κεφαλαιώδη εθνικό λόγο, αιτία και υποχρέωση, δημοσίως διακηρύσσουμε ότι απαιτούνται να πραγματοποιηθούν άμεσα τα εξής:
Α. Να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική παράταξη βασισμένη επάνω στις παρακαταθήκες των λαμπρών και ένδοξων προγόνων μας ή, δηλαδή, των αρχαίων Ελλήνων της κλασικής και της Ελληνιστικής Ελλάδας και των Ελληνο-ρωμηών της Ρωμανίας-Βυζαντίου. Σε εκείνο δηλαδή το νοητό σημείο όπου οι κλασικοί Έλληνες Όμηρος, Περικλής, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης και Μέγας Αλέξανδρος «συναντούν» τους Ελληνορθόδοξους Ρωμηούς και απογόνους τους Άγιο και Μέγα Κωνσταντίνο, Άγιο Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατάτζη, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο τον ΙΒ’ και Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Β.Να λάβει σάρκα και οστά ένας νέος πολιτικός φορέας με Ελληνο-Ορθόδοξες βάσεις και αρχές, κατά την πνευματική λογική και οδηγία του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη: «Να μη γίνει χριστιανικό κόμμα, αλλά ένα κόμμα με χριστιανούς».
Γ. Να καλύπτει ολόκληρο το γνωστό πολιτικό φάσμα. Ελληνορθόδοξα και πατριωτικά να σταθούμε μακράν, πέραν και πάνω από τις γνώριμες έως τώρα πολιτικές πτέρυγες και σχηματισμούς.
Δ. Να προσπαθήσουμε να σβήσουμε, ως Νεοέλληνες, την ιστορικώς μεταφερόμενη εθνική εντροπή μας: το από αιώνες και από τους Φράγκους αποδοθέν αρνητικό νόημα και έννοια στην πάρα πολύ σπουδαία λέξη «Γραικός». Κάτι που έγινε αποκλειστικά και μόνον από κάποιους κατά καιρούς ηγήτορες Φράγκους και όχι φυσικά από τον απλό και αξιόλογο λαόή και ακόμη από την άρχουσα τάξη της Φραγκίας. Δυστυχώς, οι δόλιοι λεξικογράφοι, νοηματοδότες και υπογείως δρώντες πλαστογράφοι μεγαλο-Φράγκοι ύπουλα τα κατάφεραν. Και ατυχώς για εμάς τους Έλληνες, μέχρι στιγμής, οι Δυτικοί μπόρεσαν και μας ξερίζωσαν τόσο ως γνήσιους «Έλληνες-Ρωμηούς» όσο και ως «Ελληνο-Ρωμαίικο» γένος! (Ρωμαίικο: λέξη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού).
Ε. Να δώσουμε μάχη σε όλα τα επίπεδα και μέτωπα, αρχίζοντας από τον ίδιο μας τον εαυτό, τονίζοντας ότι πολλοί από τους σύγχρονους Έλληνες χρειάζονται διπλό πολιτικό και εθνικό επανευαγγελισμό. Πρώτον, να επαν-ευαγγελισθούν ως προς τις πραγματικές τους γενεαλογικές και εθνολογικές ρίζες, δηλαδή, ως προς τη γνήσια ρωμαίικη παράδοσή τους και, δεύτερον, να επανα-ευαγγελισθούν ως προς τα τρία συνθετικά αυτής της ρωμαίικης παράδοσης. Μιας αρχαίας, προπατορικής και προδρομικής παράδοσης, που περικλείεται θαυμάσια μέσα στις επόμενες, συνταγματικές, σύνθετες λέξεις-έννοιες: Ελληνορθοδοξία, Ελληνικός ρωμαίικος πολιτισμός και Ελληνορθόδοξη παιδεία/γλώσσα.
ΣΤ. Να διατρανώσουμε προς κάθε δυνατή κατεύθυνση ότι χωρίς το νέο αυτό τριπλό οξυγόνο του πνευματικού φωτός και της ιστορικής αλήθειας ή δηλαδή του διπλού επαν-ευαγγελισμού μας, η σημερινή υπό κατοχή Ελλάδα, η χώρα των σύγχρονων Ελλήνων-Ρωμηών, δεν μπορεί να αναγεννηθεί ούτε να αναστυλωθεί. Δεν μπορεί συνεπώς ούτε να αναβιώσει ούτε να αναστηθεί. Ως Νεοέλληνες, όσο προχωρούμε τοιουτοτρόπως ή άνευ δηλαδή των αναγεννημένων Ελληνορθόδοξων ηθών, αρχών και αξιών των ευκλεών προγόνων μας, εξακολουθούμε να βαδίζουμε τυφλά μέσα σε άναρχο, αλαμπές και εωσφορικό χάος. Μέσα σε ένα σκοτεινό τούνελ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Βαδίζουμε μέσα σε ένα άφωτο μονόδρομο, που δυστυχώς φέρει την απελπιστική πινακίδα με τον τίτλο «εθνικό αδιέξοδο».
Ζ. Να υπενθυμίσουμε την αθέατη εθνική αξία και τον κρυφό πολιτικό πλούτο αυτού που έλεγε συχνά ο σύγχρονός μας Άγιος Παϊσιος: Πάντα να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια: α) Με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος τον Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, και β) Με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου και όχι στο δικό του συμφέρον.
Η. Να υπογραμμίσουμε ότι κεντρική μας επιδίωξη πρέπει να είναι το να φέρουμε την Ελλάδα και πολλούς από τους σημερινούς Έλληνες στην αμετακίνητη Συνταγματική μας υποχρέωση και επιταγή: στην Ελληνορθόδοξη πίστη και στην ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη προς την πατρίδα.
Θ.Να κοινοποιήσουμε παντού ότι το κυβερνητικό, εθνικό και πολιτικό πρότυπο, που πρέπει σήμερα να μιμηθούμε είναι αυτό που ιστορικώς ακολούθησε ο Άγιος Ιωάννης Γ’, Δούκας, ο Βατάτζης (1193-1254), επί περίπου 33 έτη: ο Αυτοκράτορας της Νικαίας (1222-1254).
Ι. Να τονίσουμε προς όλα και παντού ότι, εάν λησμονήσουμε, η Ελληνορθοδοξία της Ρωμανίας-Βυζαντίου δε θα ανθήσει! Η σημερινή Ελλάδα, χωρίς πρώτα να αναβιώσει την εν πολλοίς ξεχασμένη και λανθάνουσα Ρωμηοσύνη της, δε μπορεί κατ’ ουδένα τρόπο να ξαναζωντανέψει και να βρει το δρόμο που ιστορικώς δικαιούται. Δηλαδή, με πολύ απλά λόγια, όσο ο Νεοέλληνας παραμένει είτε ως τυπικά Χριστιανός είτε ως Γερμανο-Φραγκικά λεξικοποιημένος και άκρως αρνητικά νοηματοδοτούμενος «Γραικός», «απατεώνας» και «τυχοδιώκτης», και όχι αντιθέτως ως γνήσιος Ορθόδοξος Έλληνας-Ρωμηός, τόσο το εθνικό μας μέλλον θα παραμένει θλιβερό, ασαφές και άφωτο.
Κ. Να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα και προς όλους ότι η κλασική και η Ελληνιστική Αρχαία Ελλάδα, των προπατόρων και «παππούδων» μας, συνεχίζει αναλλοίωτη και αμετάβλητη να εν-υπάρχει και να συν-ενώνεται, διαμέσου της μεσαιωνικής Ρωμανίας-Βυζαντίου, των προπατόρων και «γονιών» μας, με τη σημερινή Ελλάδα των απογόνων και «παιδιών» τους: πάντοτε δε ως μια Ελληνο-Ρωμαίικη, ενιαία, πραγματική, συνεχής και αδιάσπαστη ενότητα και οντότητα.
Λ. Να εξηγήσουμε ότι μέσα στη σύγχρονη πολιτική, νεοταξική, κατοχική και οικονομική σκλαβιά που αυτή την περίοδο διάγουμε ως χώρα, των νεώτερων σήμερα Γερμανο-Φράγκων, χρειάζεται παραχρήμα μια νέα και γνήσια Ελληνορθόδοξη ρωμαίικη δράση και πορεία. Ειδάλλως, τα γιγάντια σημερινά εθνικά προβλήματα όπως είναι λ.χ. της ασφάλειας, της μεθοδευμένης επιδρομής αλλοθρήσκων, των μνημονίων, της δυσβάσταχτης φορολογίας, του υπέρογκου δημοσίου χρέους, της επιβίωσης, της οικογένειας, του δημογραφικού, της φτωχοποίησης, των κατασχέσεων, των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων κλπ., οσονούπω θα μας εξαφανίσουν παντελώς τόσο ως Ρωμαίικο γένος όσο και ως σύγχρονο Ελληνικό κράτος.
Μ. Να επισημάνουμε ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη να μπει άμεσα σε ενέργεια μια νέα, γνήσια και δραστήρια πολιτική και εθνική δράση, για να υπάρξει άμεσα μια καινούργια, παν-Ελληνιστική και Ελληνο-Ορθόδοξη παλιγγενεσία. Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα μια σύγχρονη και δραστήρια κίνηση Ελληνο-Ορθόδοξων Ρωμηών που θα έχει ως μοναδική εθνική επιδίωξη: την αναβίωση και την εφαρμογή των αρχών, των αξιών, των ιδεωδών και των ηθών της εν πολλοίς ξεχασμένης Ελληνο-Ρωμηοσύνης. Δηλαδή, της Ορθοδόξου Ρωμηοσύνης των φωτεινών και σπουδαίων προπατόρων μας της Ρωμανίας-Βυζαντίου, που πυρήνας της ήταν η πίστη στον Άγιο Τριαδικό Θεό και η εμπειρική βίωση της Αγιο-Πνευματικής ζωής.
Ν. Σεβόμενοι στο ακέραιο την ελευθερία έκφρασης της οιασδήποτε άλλης πολιτικής θέσης, κοινωνικής ιδέας, γνώμης, δοξασίας και πεποίθησης, όπως, λόγου χάρη, αυτής των Οικουμενιστών, να κινηθούμε συνταγματικά, Ελληνικά και Ορθόδοξα προς κάθε ενδιαφερόμενο και προς κάθε κατεύθυνση, κάνοντας και εμείς γνωστή τη δική μας κεντρική πολιτική θέση-αρχή-σύνθημα ή ότι ζούμε, εργαζόμαστε και μαχόμεθα:
«Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, και
κατά του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας».
Με την παρούσα δημόσια ιδρυτική διακήρυξη,
Σεβόμενοι τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος,
Και έχοντας επίσης στο νου ότι η οργάνωση και η δράση μας εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος:
ΚΑΛΟΥΜΕ, πρώτον, τους Νεοέλληνες να ενθυμηθούν ότι το Σύνταγμα της χώρας μας αρχίζει με το «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» όσο και, επίσης, να εφαρμόσουν στην πράξη τo Άρθρο 3 του Συντάγματος (σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας), που ρητώς και πάλι αναφέρει ότι: «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό…».
ΚΑΛΟΥΜΕ, δεύτερον, τους Έλληνες πολίτες να κατατροπώσουν τους δολίους και άσπονδους εχθρούς της χώρας μας, που για αιώνες τώρα ομιλούν και μας «διαφωτίζουν» λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι από τη μια πλευρά η Αθήνα του Περικλή, με τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, και από την άλλη πλευρά ο Κολοκοτρώνης, μαζί με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τον Αθανάσιο Διάκο. Σβήνοντας έτσι οι δόλιοι, ιστορικά, εκτός όλων των άλλων και τις δύο μεγαλύτερες, Ελληνικές και εκλαμπρότατες αυτοκρατορίες της προ και μετά Χριστόν εποχής: 1. Του Μεγάλου Αλεξάνδρου (προδρομική της Ορθοδοξίας) και 2. Του Μεγάλου και Αγίου Κωνσταντίνου (τη μόνη, τη μακροβιότερη και την πιο ισχυρή Ελληνορθόδοξη κρατική οντότητα που υπήρξε μέχρι σήμερα στην ιστορία της ανθρωπότητας: τη Ρωμανία-Βυζάντιο).
ΚΑΛΟΥΜΕ, τρίτον, όλους τους σύγχρονους Έλληνες-Ρωμηούς και τις Ελληνίδες-Ρωμηές να αναλογισθούν την κρισιμότητα των καιρών και να συμπαραταχθούν μαζί μας, με την πολιτική κίνησή μας, για την βήμα-με-βήμα παλινόρθωση και την εν γένει παλιγγενεσία του Ορθόδοξου Ελληνο-Ρωμαίικου. Ή, τουτέστιν, την αναβίωση των Ελληνορθόδοξων Ρωμαίικων αρχών, ηθών, αξιών και παραδόσεων, των πιστών Χριστιανών και λαμπρών Ελληνο-Ρωμηών προγόνων μας. Δηλαδή, την αναβίωση της Ελληνορθοδοξίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις