Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Πώς να αυξήσετε την αποδοτικότητα των βίντεo σας σε Facebook & Instagram

Τα βίντεο που μπορεί κανείς να μοιραστεί στο Facebook και το Instagram έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν πραγματικά την επικοινωνία του brand μιας επιχείρησης, διατυπώνοντας
ουσιαστικά μια ιστορία. Για να γίνει, βέβαια, το βίντεο μια καλή επένδυση για την προσέλκυση του κοινού μιας επιχείρησης, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του.
Τα βίντεο αυτά διαφέρουν από εκείνα που μπορεί κανείς να βρει στο
YouTube, εφόσον στη συγκεκριμένη πλατφόρμα οι επισκέπτες μπαίνουν στοχευμένα για να παρακολουθήσουν κάτι. Τα περισσότερα βίντεο στο Facebook είναι χρονικά μικρά (περ. 1-5 λεπτά) και βασίζονται σε ένα concept, συνήθως «tips για το πώς να κάνεις κάτι» ή την ομιλία κάποιου προσώπου.
Είτε πρόκεται για Facebook, είτε για το Instagram, η ποιότητα είναι που μετράει. Βρείτε παρακάτω τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να δημιουργήσετε το κοινό σας μέσα από την τεχνική του video.
1. Τραβήξτε γρήγορα την προσοχή
Δημιουργήστε ένα βίντεο που θα βοηθά το κοινό να μη χάσει λεπτό το ενδιαφέρον του ακριβώς από την αρχή. Μπορείτε να ξεκινήσετε με οπτικό παιχνίδι, είτε μια ερώτηση, μια δήλωση, κάτι που θα κρατήσει την περιέργεια. Τα πρώτα 3¨ είναι τα σημαντικότερα, ειδικά εάν πρόκειται για την προώθηση ενός νέου προϊόντος ή μιας νέας υπηρεσίας που προσφέρει η επιχείρησή σας.
2. Επιλέξτε ένα ελκυστικό thumbnail
Είτε πρόκειται για το πρώτο πλαίσιο του βίντεο, είτε για ένα από τα τελευταία, που συνήθως συμπυκνώνουν την ουσία του βίντεο, θα πρέπει να επιλέξετε εσείς το μικρό εικονίδιο που θα αντιπροσωπεύει το βίντεο σας με προσοχή.
3. Βεβαιωθείτε ότι το βίντεο σας παίζει, χωρίς να χρειάζεται ήχο
Το 8% των βίντεο στο Facebook παρακολουθείται χωρίς ήχο και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δεν ενεργοποιεί τον ήχο, ακόμα κι αν είναι διαθέσιμος! Εάν πρόκειται, για παράδειγμα, να επικοινωνήσετε την ιστοσελίδα ή το e-shop σας, βεβαιωθείτε ότι θα μεταφέρετε το κοινό σας εκεί με γρήγορα, εύληπτα, γραπτά μηνύματα, βασιζόμενα σε ιδιαίτερο οπτικό “περιτύλιγμα”, κείμενο και λεζάντα.
4. Δημιουργήστε σύντομα βίντεο
Όσο μικρότερο είναι το βίντεο, τόσο το καλύτερο. Το ιδανικό χρονικό περιθώριο που θα βοηθήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας είναι ένα λεπτό, σύμφωνα με το HubSpot. Στο Instagram, είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα και τα βίντεο που λαμβάνουν τα περισσότερα σχόλια δεν υπερβαίνουν τα 26 δευτερόλεπτα. Εάν πρόκεται για τη διαφήμιση ενός προϊόντος, μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο με διάρκεια μόλις λίγα δευτερόλεπτα.
5. Δώστε έναυσμα στο κοινό για περαιτέρω δράση
Είτε πρόκειται για διαφήμιση, είτε απλά αποτελεί κομμάτι του περιεχομένου της στρατηγικής μάρκετινγκ της επιχείρησής σας, δοκιμάστε να προσθέσετε φράσεις όπως “shop now” ή “learn more”.
6. Ανεβάστε κατευθείαν το βίντεο στο προφίλ σας
Το καλύτερο θα ήταν να μην κάνετε share τα βίντεο σας από YouTube ή Vimeo. Μόνο τα δικά σας βίντεο παίζουν αυτόματα στο feed του Facebook! Πέραν αυτού, είναι ευκολότερο να τα βρει κανείς στη δική σας σελίδα.
Συμπερασματικά, το βίντεο πρέπει να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα. Σκοπός είναι η δημιουργία βίντεο να εμπνέει και παρακινεί τη δράση. Στην Cleancut αναλαμβάνουμε μέσω στοχοθετημένων στρατηγικών τη δημιουργία και την παραγωγή βίντεο, έτσι ώστε το περιεχόμενο να μιλάει στο σωστό κοινό, με τον σωστό τρόπο, μέσω των σωστών καναλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις