Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Σε εξέλιξη ο α’ γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο – Η ψήφος των βασικών διεκδικητών και τα ευτράπελα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Η διαδικασία που άρχισε στις 7 το πρωί και διεκόπη στις
12 για ένα διάλειμμα μίας ώρας, συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 6 το απόγευμα. Βασικοί διεκδικητές μίας θέσης στον δεύτερο γύρο είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Σταύρος Μαλάς, ο Γιώργος Λιλλήκας και ο Χρίστος Χρίστου.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι για την προεδρία άσκησαν ήδη το εκλογικό τους δικαίωμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν 550.593 εκλογείς, οι οποίοι καλούνται μεταξύ των ωρών 7:00 – 12:00 και 13:00 – 18:00 να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επιδεικνύοντας στο ανάλογο εκλογικό κέντρο είτε την πολιτική τους ταυτότητα είτε το εκλογικό τους βιβλιάριο.
Ο Νίκος Αναστασιάδης ψηφίζει:
Μεγάλο αίνιγμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι τις 20:10 το βράδυ, είναι αφενός το ζευγάρι των υποψηφίων που θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο και αφετέρου τα ποσοστά που θα εξασφαλίσει ο κάθε υποψήφιος.
Η ψήφος του Σταύρου Μαλά:
Ψήφισε ο υποψήφιος Πρόεδρος Χρίστος Χρίστου:
Μελίσσι εμπόδισε την εκλογική διαδικασία στην Πάφο
Αρκετά είναι τα ευτράπελα που θα καταγραφούν στη σημερινή εκλογική διαδικασία για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, όπως δείχνουν τα πράγματα.
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο εκλογικό κέντρο Παναγιάς, όπου, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, ένα μελίσσι βρέθηκε στην είσοδο του εκλογικού κέντρου, με αποτέλεσμα να προκύψουν εμπόδια – προσωρινά – στην ομαλή πρόσβαση στις κάλπες.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριο Ιγνατίου, αμέσως δόθηκαν οδηγίες από τον Προεδρεύοντα, σε συνεννόηση με την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, και στο σημείο έσπευσε λειτουργός του Τμήματος Γεωργίας ο οποίος απομάκρυνε το μελίσσι για να μπορέσει να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.
Σοβαρή καταγγελία ενώπιον της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου έλαβε καταγγελία ότι στο Στρουμπί, μέλη επιτελείου μοίραζαν κουπόνια υπεραγοράς σε ψηφοφόρους.
Τα μέλη του επιτελείου «όργωναν» την κοινότητα και όπου έβρισκαν ηλικιωμένους ψηφοφόρους, προσπαθούσαν να τους δελεάσουν με δωροκουπόνια, σύμφωνα με την καταγγελία.
Σύμφωνα με την καταγγελία, τα μέλη του συγκεκριμένου επιτελείου βρίσκονταν και έξω από το εκλογικό κέντρο.
Πάντως, σύμφωνα μ’ εκπρόσωπο της Αστυνομίας, «η καταγγελία έχει ήδη διερευνηθεί και θεωρείται ως ανυπόστατη και στερείται σοβαρότητας».
Πηγή πληροφοριών: SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις