Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Συναγερμός σε ειδικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Κρούσματα λεπτοσπείρωσης από ποντίκια

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε επώνυμη καταγγελία για εμφάνιση τρωκτικών και κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης σε ειδικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη.Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα κρούσματα καταγράφηκαν από μέλη του διδακτικού προσωπικού με τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Τσόγκα να παρεμβαίνει. Συγκεκριμένα, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών.
Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία, αυτή έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Τελευταία εμφανίσθηκαν τρωκτικά σε μεγάλη έκταση, που προκάλεσαν σε μέλη του διδακτικού προσωπικού την σπάνια ασθένεια της λεπτοσπείρωσης» επισημαίνεται στην έγγραφη καταγγελία, που τέθηκε υπόψιν των εισαγγελικών αρχών και με την οποία ζητείται άμεση παρέμβαση, προκειμένου, είτε να πιστοποιηθεί η καταλληλόλητα του κτιρίου, το οποίο εκμισθώνεται από ιδιώτη, είτε να γίνει μεταφορά του σχολείου σε άλλο κτίριο.

Μεταφέροντας την ανησυχία των γονιών, η καταγγέλλουσα τονίζει ότι «φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και μένουν κλεισμένα στα σπίτια…». Μάλιστα, η ίδια φέρεται να προσκόμισε έγγραφα που απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου σε διάφορους φορείς της πόλης.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τσόγκας παρήγγειλε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως έκθεση σε κίνδυνο και πρόκληση (επικίνδυνων) σωματικών βλαβών. Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας το αστυνομικό τμήμα.

Στην εισαγγελική παραγγελία επισημαίνεται η ανάγκη να γίνουν αυτοψίες στο επίμαχο σχολικό κτίριο, να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις κά, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υγιεινής. Τονίζεται δε, ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της διαπίστωσης και της αποκατάστασης των συνθηκών δημόσιας υγείας στο συγκεκριμένο σχολείο.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις