Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

«Το πνεύμα του πολεμιστή»: Πιάνουν στο στόμα τους τον Μέγα Αλέξανδρο (ΦΩΤΟ)

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Ο κόσμος το έχει «τούμπανο» και εμείς «κρυφό καμάρι»!
Στην αλλαγή κλίματος που φαίνεται να υπάρχει πλέον στις σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, εστιάζει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», με αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο!
Αφορμή, φυσικά, αποτέλεσε το δείπνο που παρέθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μία πρόσκληση που σχολιάσαμε εκτενώς στο el.gr!
Στο άρθρο, που τιτλοφορείται «Ο όρος «Μακεδονία»: Μετά από 2.300 χρόνια, το πνεύμα του ήρωα πολεμιστή πλανάται πάνω από την προσπάθεια ειρήνευσης», η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη και του Πάνου Σκουρλέτη, ενώ επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή στην διαμάχη, όπως την ονομάζει, μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το αυτονόητο πως δηλαδή η κληρονομία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ελληνική, έχει γίνει πλέον διαμάχη, η οποία επιδιώκεται να «λυθεί» ειρηνικά με παράδοση του ονόματος «Μακεδονία». Έτσι ονομάζει άλλωστε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τα Σκόπια!
«Το δείπνο σε μια ψαροταβέρνα της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου θα μπορούσε να είχε δικαιολογηθεί με την σκέψη ότι είδαν το πνεύμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου να αιωρείται πάνω από τα τραπέζια τους», αναφέρει το άρθρο.
Πιστέψτε μας, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε τα πράγματα στο τραπέζι δεν θα ήταν καθόλου, μα καθόλου, «ειρηνικά» και «ευχάριστα».
Ο Μέγιστος των Ελλήνων δεν δέχεται το ξεπούλημα των ιερών και οσίων της Μακεδονίας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού!
Λιτοί και δεμένοι έχουν πέσει από ΜΜΕ, «διανόηση» και κόμματα, προκειμένου η Ελλάδα να αποδεχθεί την παράδοση του ονόματος.
Συνεχίζει το άρθρο:
«Αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο γεύμα –ούτε για τον Γιάννη Μπουτάρη, τον δήμαρχο, ούτε για τον φιλοξενούμενό του Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Και οι δύο έστειλαν ένα μήνυμα: ότι οι παλιές έχθρες ανήκαν στο παρελθόν, μαζί με την εθνικιστική ρητορεία που για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα κράτησε την Ελλάδα και τον βόρειο γείτονά της αιχμάλωτους των χοντροκέφαλων».
Η απόλυτη προπαγάνδα του «κόβω το καρπούζι στην μέση»!
«Χοντροκέφαλοι» όσοι Έλληνες δεν δέχονται παράδοση του ονόματος! Τους βάζουν στο ίδιο «τσουβάλι» με το «τσίρκο» των Σκοπιανών, οι οποίοι μασκαρεύονται «Μακεδόνες», κλέβοντας την ιστορία των Ελλήνων και κοιτώντας προς την «Σολούν».
Τελικός στόχος η σταδιακή δημιουργία «ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους», με εδάφη και από τις δύο χώρες και αφεντικά τους παγκοσμιοποιητές της Νέας Τάξης και των πολυεθνικών τους, με «κοινά αποδεκτή λύση».
Σύμφωνα με την Guardian, η κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα αναφέρει:
Η διαμάχη που είχε φέρει κάποτε τους γείτονες σε πολεμικό σημείο –και το 2008 εμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ– σύντομα θα διευθετηθεί. «Είναι μια ανόητη διαμάχη που πρέπει να λυθεί», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, εξέχουσα προσωπικότητα στο κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουν να το λύσουν και νομίζω ότι θα επιλυθεί το 2018. Αν όχι τώρα, τότε πότε;». Ο Σκουρλέτης έχει λόγο να είναι αισιόδοξος.
Τα σχόλια «δικά σας»!
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις