Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Η Τουρκία δεν υποσχέθηκε στη Ρωσία ότι θα περιοριστεί στην επιχείρηση στην Afrin

© AP Photo Τουρκικά Tanks καθ οδόν για την Afrin. Φωτογραφία αρχείου. 22 Ιανουαρίου 2018
ΑΓΚΥΡΑ, 22 Ιανουαρίου – RIA Novosti. Η Τουρκία δεν  έδωσε στη Ρωσία υποσχέσεις ούτε σε  άλλες χώρες ότι θα περιορίσει  την επιχείρηση της  κατά των
τρομοκρατών στη Συρία  στην περιοχή Afrin, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας  Bekir Bozdag .
«Ο στόχος μας – είναι  να καθαρίσει το  Afrin από τους τρομοκράτες και να το μετατρέψουμε  σε μια ασφαλή ζώνη.  Εάν η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση σε μια άλλη χώρα, θα είναι ένα διαφορετικό θέμα και μια διαφορετική ιστορία όσον αφορά την περιοχή Afrin, είναι  όλοι ενημερωμένοι ..» – είπε Bozdag.
Πρόσθεσε ότι η λειτουργία είναι επιτυχής, σύμφωνα με το σχέδιο, και  θεώρησε ότι είναι  πολύ σημαντικό για την Τουρκία, η  υποστήριξή της  από την διεθνή  κοινότητα.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την προηγούμενη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο κάλεσε την Άγκυρα να περιορίσει το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της .  «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μας λένε ότι ο χρόνος είναι  περιορισμένος ρωτώ, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ,  ο χρόνος παραμονής σας δεν τελείωσε; Αλλά συνεχίζετε να είστε εκεί. Αυτό δεν υπολογίζεται με μαθηματικά. Μόλις η επιχείρηση τελειώσει θα φύγουμε”, δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος ηγέτης πρόσθεσε, επίσης, ότι η Άγκυρα «δεν εποφθαλμιά να κλέψει την γη των άλλων ανθρώπων», και διενεργεί επιχειρήσεις  για να υπερασπιστεί  από τους τρομοκράτες.
Η Άγκυρα ξεκίνησε τη λειτουργία του «κλάδου ελιάς» στη Συρία το Σάββατο. Διεξάγεται κυρίως εναντίον των κουρδικών ομάδων, οι οποίες κατηγορούν την Τουρκία για τον βομβαρδισμό της περιοχής.  Η Δαμασκός καταδίκασε τη λειτουργία και την ονόμασε επιθετικότητα.  Η Μόσχα σε σχέση με την κατάσταση στην Afrin κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Αραβικής χώρας.
Η Ρωσία για  λόγους ασφαλείας μετέφερε  από την περιοχή την ομάδα του κέντρου για την συμφιλίωση των αντιμαχομένων πλευρών και την στρατιωτική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις