Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

Τραμπ: Ωμό και διεφθαρμένο το καθεστώς του Ιράν - Σκληρή απάντηση από την Τεχεράνη

Με πρωινό μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το "ωμό και διεφθαρμένο καθεστώς"
που βρίσκεται στην εξουσία στο Ιράν, κατά την έκτη ημέρα ενός κινήματος αμφισβήτησης που έχει αμαυρωθεί από βίαια επεισόδια στη χώρα αυτή.

"Οι Ιρανοί αντιδρούν επιτέλους κατά του ωμού και διεφθαρμένου ιρανικού καθεστώτος", γράφει ο Τραμπ.

"Ο λαός έχει λίγο φαγητό, έναν ισχυρό πληθωρισμό και καθόλου ανθρώπινα δικαιώματα", προσθέτει ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος έχει πολλαπλασιάσει τις λεκτικές του επιθέσεις στην Τεχεράνη από τότε που άρχισαν οι διαμαρτυρίες στο Ιράν.

Χθες είπε ότι έχει έρθει "η ώρα της αλλαγής" στην χώρα αυτή, τις κινήσεις της οποίας επικρίνει τακτικά από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Συνολικά 21 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 16 ήταν διαδηλωτές, έχουν χάσει τη ζωή τους από την Πέμπτη που ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και της εξουσίας στην Τεχεράνη, οι οποίες ξεκίνησαν από την βορειοανατολική πόλη Μασχάντ και επεκτάθηκαν γρήγορα σε όλο το Ιράν.

Καταδικάζοντας επίσης για άλλη μια φορά την συμφωνία που σύναψε το 2015 ο προκάτοχός του στον Λευκό Οίκο με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ο Τραμπ έκρινε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα "βλακωδώς έδωσε" στο ιρανικό καθεστώς πόρους οι οποίοι πήγαν "στην τρομοκρατία και στις 'τσέπες' τους".

Είναι καλύτερα να ασχοληθεί με τα "εκατομμύρια των ανθρώπων που είναι άστεγοι και λιμοκτονούν" στις ΗΠΑ, απάντησε άμεσα εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις