Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ζάεφ: Πήγα στη Θεσσαλονίκη για να δείξω ότι δεν υπάρχει προκατάληψη

«Ζάεφ: Φέτος μπορεί να λυθεί και το όνομα»
Σκόπια.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα μπορούσε να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας και η χώρα ενδέχεται να λάβει ημερομηνία για την έναρξη
διαπραγματεύσεων και πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αυτά θα επηρεάσουν θετικά την οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών, Ντράγκαν Τεβντόφσκι.

«Είμαι ένας απλός πολίτης που έχει ορισμένες απόψεις σε όλα τα θέματα, καθώς και στο ζήτημα της ονομασίας μας.  Μπορώ να πω ότι η φιλία που έχουμε δημιουργήσει εμπνέει φιλοδοξία και θα έχουμε μόνο όφελος που θα προσφέρουν ευνοϊκές συνθήκες για να βρούμε επιτέλους μια λύση σε αυτό το πρόβλημα που η Ελλάδα έχει με το συνταγματικό μας όνομα», είπε ο Ζάεφ.
Αυτές οι αισιόδοξες προσδοκίες, πρόσθεσε ο Ζάεφ, είναι αποτέλεσμα της αισιοδοξίας που επικρατεί  στη χώρα μας και στην Ελλάδα σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και τη φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργείται μεταξύ των δύο χωρών.
«Είμαστε αποφασισμένοι κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους να ξεκινήσουμε ουσιαστικά  και πραγματικά για να δώσουμε λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης, αλλά για αυτό, φυσικά, είναι αναγκαία η ετοιμότητα από την άλλη πλευρά», συμπλήρωσε ο Ζάεφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για το νέο έτος, έγινε για να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει προκατάληψη και ότι  είναι ένας πολιτικός που θέλεις να ανοίξει κλειστές πόρτες στους πολίτες για τη συνεργασία τους.
«Πιστεύω ότι βελτιώνεται το συνολικό τμήμα για την επίλυση του θέματος και χαίρομαι διπλά που ενώ ήμουν στη Θεσσαλονίκη με κάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών,  Νίκος Κοτζιάς και με τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όλα αυτά αποτελούν μια πρόσθετη επιβεβαίωση ότι υπάρχουν ορισμένες πιθανότητες να βρεθεί λύση σε αυτό το κρίσιμο  πρόβλημα», πρόσθεσε ο Ζάεφ.
(Στοιχεία από plusinfo.mk)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις