Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Έρχονται 7 UAVs από Ισραήλ! Εγκρίθηκε η συμφωνία από τη Βουλή

Εγκρίθηκε από την επιτροπή Εξοπλισμών η συμφωνία τριετούς χρονομίσθωσης επτά UAVs από το Ισραήλ. Σύμφωνα με όσα
ανέφερε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας το κόστος είναι 16,5 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 9,5 εκατομμύρια τα δύο επόμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός προβλέπει την προμήθεια 15-20 UAVs με την ίδια μέθοδο. Δηλαδή πρώτα χρονομίσθωση και μετά αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το armysolutions.gr στη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή της Βουλής, υπήρξαν αντιρρήσεις,  σ΄ ότι έχει να κάνει με το κόστος της συμφωνίας. Ανάμεσα στους βουλευτές που αντέδρασαν ήταν ο και βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από τις ομιλίες του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα αλλά και τις τεχνικές εξηγήσεις που δόθηκαν από τον Α/ΓΕΑ, θετικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι , Ένωση Κεντρώων ψήφισαν θετικά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη διά του Θ. Θεοχαρόπουλου ψήφισε «παρών», ενώ αρνητικά ψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Οι συζητήσεις για την απόκτηση UAVs από το Ισραήλ είχαν ξεκινήσει από το 2012, όταν οι ισραηλινοί είχαν παρουσιάσει στο Άκτιο το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της, «Heron»  και αργότερα το Spylite που είναι αποτέλεσμα μιας  σύμπραξης της Ισραηλινής ‘BlueBird’ με την Ελληνική εταιρία ‘Altus LSA’ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις