Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Aυτό είναι το νέο υπερηχητικό μαχητικό της Boeing που θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε 1-3 ώρες!

Ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει για το νέο υπερηχητικό μαχητικό-κατασκοπευτικό αεροσκάφος που σχεδιάζει η Boeing, αλλά κι αυτές αρκούν για να προκαλέσουν… ίλιγγο!

Τα σχέδια του «Valkyrie II», όπως θα λέγεται το νέο αεροπλάνο που σκοπεύει να κατασκευάσει η εταιρεία μέσα στις επόμενες μία με δύο δεκαετίες, παρουσιάστηκαν σε φόρουμ του American Institute of Aeronautics and Astronautics στο Ορλάντο της Φλόριντα τον περασμένο Ιανουάριο. Και σύμφωνα με ανακοίνωση της Boeing θα μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου «σε μία με τρεις ώρες» εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης καθώς και επιθέσεις εναντίον στόχων.
«Πρόκειται για ένα από τα σχέδια και τεχνολογίες που μελετούμε για ένα υπερηχητικό αεροσκάφος», δήλωσε ο τεχνικός Κέβιν Μπόουκατ της Boeing. «Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει στρατιωτικές εφαρμογές και θα μπορεί να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, συλλογής πληροφοριών ή επιθέσεις».
Πρόσθεσε δε ότι το νέο αεροσκάφος θα είναι αρκετές φορές ταχύτερο από μία σφαίρα: «Θα πιάνει δύομιση φορές την ταχύτητα της σφαίρας», είπε. «Βασικά θα αναπτύσσει ταχύτητα διπλάσια του Concorde, άρα θα μπορείς να πας σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη καλύπτοντας σε μια ώρα τον Ατλαντικό, δύο ώρες τον Ειρηνικό – δηλαδή σχεδόν παντού σε μία με τρεις ώρες».
Αν η Boeing προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου, τότε το αεροσκάφος της θα ανταγωνίζει το SR-72 της Lockheed Martin, το διάδοχο δηλαδή του θρυλικού SR-71 Blackbird, που είχε ανακοινώσει πριν από πέντε χρόνια.

Kάπως έτσι φαντάζεται η Lockheed Martin το SR-72
Τόσο το Valkyrie II όσο και το SR-72 θα χρησιμοποιούν κινητήρα συνδυασμένου κύκλου , αυλοαεριωθητές (ramjet) και αυλοαεριωθητές υπερηχητικής καύσης (scramjet) ώστε να επιταχύουν πάνω από τα 3 Mach και να πιάνουν υπερηχητικές ταχύτητες. Ειδικοί εκτιμούν ότι η Boeing θα κατασκευάσει πρώτα ένα μικρότερο αεροσκάφος μεγέθους F-16 για δοκιμές προτού προχωρήσει σ’ ένα πλήρες μοντέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις