Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Αγωνία για τους δύο ορειβάτες που αγνοούνται στο Καϊμακτσαλάν - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟΙ;

Μεγάλη είναι η αγωνία για την τύχη των δύο ορειβατών που αγνοούνται από το μεσημέρι του Σαββάτου, στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν).
Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μία χαράδρα, στην κορυφογραμμή των συνόρων με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακουστική επικοινωνία με τους δύο ορειβάτες, οι οποίοι κάλεσαν το μεσημέρι για βοήθεια το χιονοδρομικό κέντρο, εκείνο κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Έδεσσα και εκείνες με τη σειρά τους την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τους, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατός λόγω του δύσβατου χαρακτήρα της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται πιθανότατα για ανδρόγυνο από την ΠΓΔΜ, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο για πεζοπορία ή ορειβασία με παρέα, από την οποία στη συνέχεια αποκόπηκαν.

Σύμφωνα με το zougla.gr, το ζευγάρι των ορειβατών, ένας άντρας 35 ετών και μια γυναίκα 25 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας», όπως αναφέρουν κάτοικοι και γνώστες της περιοχής.


Ωστόσο, η πυροσβεστική, δεν επιβεβαιώνει την είδηση. Η επιχείρηση για τα δύο άτομα, τουρίστες από την πΓΔΜ, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με την πυροσβεστική, συνεχίζεται. Εκτιμάται ότι το ζευγάρι συμμετείχε σε ομάδα πεζοπόρων, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον προσανατολισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις