Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Αλλαγές στο νόμο για τα αυθαίρετα

Νέες τροποποιήσεις και βελτιωτικές ρυθμίσεις στο νόμο για τα αυθαιρέτα, έχει στα σκαριά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,προκειμένου να δώσει
επιπρόσθετα κίνητρα στους πολίτες να τακτοποιήσουν τα κτίσματά τους.
Η προσέλευση των πολιτών για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τα αυθαίρετα, δεν είναι η προσδοκώμενη από τους ιθύνοντες του ΥΠΕΝ, που εντός του Φεβρουαρίου θα ανακοινώσουν πέντε αλλαγές στο νόμο των αυθαιρέτων.
 
Συγκεκριμένα, για την έξτρα έκπτωση 20% που σχετίζεται με τους ιδιοκτήτες που «μεταφέρουν» το αυθαίρετό τους από το καθεστώς των παλαιών νόμων, εξ΄ ολοκλήρου στο νέο νόμο, υπάρχει η σκέψη να χορηγηθεί επιπρόσθετος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα ρυθμίζεται σε ποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάνουν στατική μελέτη στατικής επάρκειας. Ακόμη, οι νέες ρυθμίσεις θα αφορούν την προσθήκη αποθηκών ισογείων με μειωτικό συντελεστή, την αλλαγή χρήσης σε τακτοποιηθέντα κτίρια, και τη δυνατότητα νομιμοποίησης σε αυθαίρετα που είναι στατικά εξαρτημένα από νόμιμα κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις