Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ο Άρειος Πάγος κάνει έρευνα για τις απειλές Ρουβίκωνα

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα» έγραψε στο Facebook ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα – Προκαταρκτική έρευνα για την ανάρτηση διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΗ εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Ηλία Ζαγοραίο την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την ανάρτηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη του   Ρουβίκωνα στη  προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, με την οποία προειδοποιεί ότι την ερχόμενη Κυριακή κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό «μπορεί να χυθεί αίμα».
Η Ξένη Δημητρίου μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) και ένα βίντεο.
Ειδικότερα, ένα από τα ιδρυτικά  μέλη του Ρουβίκωνα στη  προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε «σφουγγαρίστρες» και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι «θα είναι η μέρα τους» και κάποιοι άλλοι θέλουν «να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες». Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».
Ο Άρειος Πάγος κάνει έρευνα για τις απειλές Ρουβίκωνα - Εικόνα 0
Λίγο αργότερα κι ενώ η πρώτη επίμαχη ανάρτηση έκανε τον γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση, στην   οποία ανέφερε: «Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν.
Κατανοητό;».
Ο Άρειος Πάγος κάνει έρευνα για τις απειλές Ρουβίκωνα - Εικόνα 1
Τέλος, επανήλθε και με τρίτη ανάρτηση με την οποία επιτίθεται στον Τύπου και με την οποία διευκρινίζει πως δεν κάλεσε σε αιματοκύλισμα την Κυριακή και πως δεν απειλεί όλους όσοι κατέβουν σε αυτό, αλλά απλώς η αρχική ανάρτηση λέει ότι θα αμυνθούν σε όποιους τους επιτεθούν.
Παράλληλα επισημαίνει πως -επειδή είναι και Βορειοελλαδίτης – όλη η Β. Ελλάδα θα μίλαγε Βουλγαρικά αν δεν ήταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ.
Ο Άρειος Πάγος κάνει έρευνα για τις απειλές Ρουβίκωνα - Εικόνα 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις