Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Αυτό είναι το όπλο που «φοβάται» ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο – Σας το παρουσιάζουμε! – Bίντεο

Η έως πρότινος απόρρητη έκθεση της CIA για την πιθανότητα ενός πολέμου στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία κατέδειξε αν μη τι άλλο ότι μια τέτοια περίπτωση δεν είναι ανύπαρκτη.

Την επιβεβαίωσε σχεδόν, η κρίση των Ιμίων το 1996 και το casus beli της Άγκυρας σε βάρος της Αθήνας.
Οι σχεδιασμοί των Επιτελών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εκτός από την ισχυρή οχύρωση της Θράκης και των νησιών που αναφέρει η έκθεση της CIA, πέφτουν πάνω και στην τεράστια πιθανότητα χρήσης εκ μέρους της Ελλάδας και ειδικά της Πολεμικής της Αεροπορίας ενός όπλου με καταγεγραμμένη ιστορία από καταστροφικά πλήγματα κατά πλοίων.
Η χρήση αυτού του όπλου σε βάρος του τουρκικού στόλου που θα αποτολμούσε να βγει στο Αιγαίο μόνο προβλήματα θα μπορούσε να προκαλέσει στους ναυάρχους της Άγκυρας.
Ο λόγος για τον πύραυλο κατά πλοίων AM Exocet.
Πρόκειται για τον πύραυλο που η χρήση του από τους Αργεντίνους στον πόλεμο των Φώκλαντ και από τους Ιρακινούς στον Περσικό Κόλπο είχε τεράστια ποσοστά επιτυχίας, εξουδετερώνοντας ή ακόμα και βυθίζοντας μεγάλα πλοία.
Καθοδήγηση: INS & Active radar με δυνατότητα Sea Skimming 3-5m Πολεμική Κεφαλή: 165 kg Εμβέλεια: 38 NM Βάρος: 670 kg Άνοιγμα Πτερύγων: 1,1m Μήκος: 4,7m Διάμετρος: 35cm Ταχύτητα: 0.94 mach Τύπος Φέροντος Αεροσκάφους: Μ-2000 BGM/ EGM
Ο πύραυλος αυτός έχει πέντε εκδόσεις εκ των οποίων η Ελλάδα διαθέτει σίγουρα τους τρεις. Την έκδοση εκτόξευσης από επίγεια πλατφόρμα (νταλίκα), την έκδοση εκτόξευσης από πλοία και εκείνη της εκτόξευσης από αεροπλάνα.
Αυτό είναι το όπλο που «φοβάται» ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο – Σας το παρουσιάζουμε! – Bίντεο - Εικόνα0
Ειδικά η τελευταία «πονοκεφαλιάζει» τους επιτελείς της Άγκυρας καθώς ο συνδυασμός Μιράζ 2000 και πύραυλος Exocet μπορεί, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, να καταστρέψει ή να θέσει εκτός υπηρεσίας πολλές μεγάλες μονάδες του τουρκικού στόλου και ειδικά τα αποβατικά πλοία του και τις φρεγάτες.
Στον πόλεμο των Φώκλαντς το 1982 ο πύραυλος Exocet βύθισε τα 2 από τα έξι πλοία που έχασαν οι Βρετανοί.
Αυτό είναι το όπλο που «φοβάται» ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο – Σας το παρουσιάζουμε! – Bίντεο - Εικόνα1
Πέντε χρόνια αργότερα, το 1987, ιρακινά μαχητικά εκτόξευσαν ένα πύραυλο Exocet πλήττοντας την φρεγάτα των ΗΠΑ USS Stark, σκοτώνοντας 37 μέλη του πληρώματος και τραυματίζοντας άλλα 21 ενώ το πλοίο αχρηστεύτηκε.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις