Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Καλώς ήρθατε στη Γκόθαμ Σίτι: Έφτασε το νέας γενιάς… Batmobile!

Ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον ετοιμάζεται να κάνει η πρώτη σειρά ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων! Το ολοκαίνουργιο Formula Ε αποκαλύφθηκε την Τρίτη,
προσφέροντας στους οπαδούς του σπορ μια συναρπαστική ματιά όλων όσων θα δουν αργότερα φέτος.
Με σούπερ μοντέρνο design και… επιθετική αισθητική, η δεύτερη γενιά του αγωνιστικού παρέχει σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας και διπλάσια εμβέλεια. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να αλλάζουν όχημα στη μέση του αγώνα, όπως έκαναν από το 2014 όταν και πρωτοεμφανίστηκε το άθλημα στις πίστες μέχρι και σήμερα.
«Το αυτοκίνητο αυτό αντιπροσωπεύει το μέλλον των αγώνων» δήλωσε ο Alejandro Agag, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Formula E.
«Όταν ξεκινήσαμε με τη Formula E, ο στόχος μας ήταν να σπάσουμε το καλούπι και να προκαλέσουμε το status quo, να φέρουμε μια επανάσταση στο σπορ. Αυτή η νέα γενιά οχήματος αντιπροσωπεύει αυτή την επανάσταση» είπε ο ίδιος.
Η FIA έχει φέρει σε επαφή έναν μεγάλο αριθμό κορυφαίων σχεδιαστών και μηχανικών ανά τον κόσμο για να συνεργαστούν για το πρότζεκτ αυτό.

Είναι η πρώτη φορά που η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) επιβλέπει άμεσα τη δημιουργία ενός οχήματος, το οποίο θα αγωνιστεί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαν Τοντ δήλωσε ότι οι καιροί για τη Formula Ε είναι πραγματικά συναρπαστική. «Tο πρότζεκτ ήταν μια τεράστια επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η FIA πρωτοστατεί στην ανάπτυξη αυτού του αυτοκινήτου. Είναι κάτι καινούργιο για την ομοσπονδία».
Οι πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές αναμένεται να παρουσιαστούν στις 6 Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτων στη Γενεύη. 
Ήδη, το νέο Formula Ε έχει προκαλέσει… αναμπουμπούλα, με αρκετούς λάτρεις των αυτοκινήτων να το συγκρίνουν με το Batmobile! Το ίδιο έγραψε και στον επίσημο λογαριασμό του Formula E και ένας αξιωματούχος: «Μπαμ! Μόλις βγήκε από τη Γκόθαμ Σίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις