Οι τρομοκράτες συνεχίζουν να βομβαρδίζουν με όλμους και ρουκέτες την χριστιανική συνοικία της Bab Touma  στη Δαμασκό.
 Πριν 1 ώρα αναφέρεται ότι ρουκέτα έπεσε και πάλι στην περίμετρο του ορθόδοξου καθεδρικού ναού της Παναγίας (Μαριαμίγιε) στην παλιά πόλη στο ιστορικό κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.Αυτή τη φορά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Ωστόσο δημοσιοποιήθηκε λίστα με ονόματα νεκρών και τραυματιών που διακομίστηκαν στο Γαλλικό Νοσοκομείο στη Δαμασκό από τα χτυπήματα των τρομοκρατών κατά της Bab Touma και πιο συγκεκριμένα από τη γειτονιά του Sheikh Raslan.
Αναφέρονται 2 θύματα χριστιανοί.Πρόκειται για τον Bassel Qutish με καταγωγή από το χωριό Al-Dulayya, που σκοτώθηκε από ρουκέτα που έπεσε στο γραφείο  Al-Daila στην Sheikh Raslan περιοχή.Ο δεύτερος είναι ο  Abdullah Bash με την κωδική ονομασία Αbu George o πατέρας του Γιώργου που ήταν μέλος της εθνικής άμυνας στη Δαμασκό που σκοτώθηκε επίσης από ρουκέτα.
3 νεκροί και  8 τραυματίες στη jaramana όπου υπάρχει και χριστιανικό στοιχείο στη Δαμασκό αναφέρεται σήμερα Τρίτη.
Πύραυλος τόμαχοκ κατά κατοικημένων περιοχών στη Δαμασκό έπληξε λεωφορείο υπάρχουν θύματα.

TI ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ 
Μια πηγή της αστυνομικής διοίκησης Δαμασκού ανέφερε ότι 1 πολίτης σκοτώθηκε και 7 άλλοι τραυματίστηκαν  με τραύματα που ποικίλουν ως προς τη σοβαρότητά τους όταν στοχεύθηκε ένα  minibus από τους τρομοκράτες με ρουκέτα στην Bab Touma.Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ένοπλες οργανώσεις που εδρεύουν στην Ανατολική Ghouta εκτόξευσαν έναν αριθμό ρουκετών στην Bab Touma και στον ορθόδοξο καθεδρικό Mariamite στη Δαμασκό δηλώνοντας ότι σκοτώθηκε μια γυναίκα και τραυματίστηκαν 4 πολίτες ενώ σημειώθηκαν και υλικές ζημιές.
2 ακόμη ρουκέτες έππληξαν την οδό al-Ameen στη συνοικία al-Shaghour ενώ ένας άλλος τη συνοικία  al-Dwila’a προκαλώντας υλικές ζημιές.Για 3 νεκρούς συνολικά πολίτες και 20 τραυματίες τη Δευτέρα κάνει λόγο ο τύπος.Ο τρίτος σκοτώθηκε από ρουκέτα στη Harasta. sana