Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Νίκος Χουντής: « Οι πολιτικές μείωσης των κόκκινων δανείων απειλούν το θεμελιώδες δικαίωμα των ευρωπαίων πολιτών στη στέγαση».


Νίκος Χουντής: « Οι πολιτικές μείωσης των κόκκινων δανείων απειλούν το θεμελιώδες δικαίωμα των ευρωπαίων πολιτών στη στέγαση».

Νίκος Χουντής  σε Μάριο Ντράγκι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

  «Να μην πληρώσει η Ελληνική κυβέρνηση τα ομόλογα που κατέχει το Ευρωσύστημα, εάν δεν επιστραφούν τα υπερκέρδη από τα ελληνικά ομόλογα SMPs-ANFAs».


 «Οι πολιτικές μείωσης των κόκκινων δανείων απειλούν το θεμελιώδες δικαίωμα των ευρωπαίων πολιτών στη στέγαση».

Να μην πληρώσει τα ελληνικά ομόλογα, SMPs-ANFAs, που κατέχουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες των κρατών μελών της Ευρωζώνης, κάλεσε την Ελληνική κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σε περίπτωση που δεν επιστραφούν τα υπερκέρδη που αποκόμισε το Ευρωσύστημα από την κερδοσκοπική συμπεριφορά του το 2012.
Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας καταδίκασε την κερδοσκοπική συμπεριφορά του Ευρωσυστήματος, δηλαδή της ΕΚΤ και των Εθνικών ΚΤ, που το 2012 εξαίρεσαν τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν από τη διαδικασία κουρέματος του PSI, αποκομίζοντας σχεδόν 6.2 δις ευρώ σε κέρδη, και κάλεσε τον Μάριο Ντράγκι να επιστρέψει, χωρίς όρους, τα κέρδη αυτά στην Ελλάδα ώστε να ακυρωθούν τα μέτρα λιτότητας που συμφώνησε η Ελληνική κυβέρνηση για τα επόμενα 36 χρόνια.  Στη συνέχεια της παρέμβασής του ο Έλληνας ευρωβουλευτής επιτέθηκε στις πολιτικές αφομοίωσης των κόκκινων δανείων της ΕΚΤ και των κρατών-μελών που σε πολλές περιπτώσεις απειλούν το θεμελιώδες δικαίωμα της στέγασης για χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες.
Καταλήγοντας, ο Νίκος Χουντής, κάλεσε του ευρωβουλευτές να στηρίξουν τις δύο τροπολογίες της Ευρωομάδα της Αριστεράς, GUE-NGL, για τα δύο αυτά θέματα, στην αυριανή ψηφοφορία για την Ετήσια Έκθεση της ΕΚΤ για το έτος 2016.


Εδώ θα βρείτε το βίντεο της παρέμβασης του Νίκου Χουντή:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις