Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Εθνικό Έγκλημα το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ…


Εθνικό Έγκλημα το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ…

Παν. Λαφαζάνης: Να σταματήσει εδώ και τώρα το εθνικό έγκλημα του ξεπουλήματος της ΔΕΣΦΑ


Να σταματήσει εδώ και τώρα η ομηρία και το “δουλεμπόριο” με τους συμβασιούχους εργαζόμενους της ΔΕΣΦΑ. Να αποκτήσουν άμεση και σταθερή εργασία με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με πλήρη δικαιώματα όπως το τακτικό προσωπικό.
Να διασφαλιστούν και να κατοχυρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας στην ΔΕΣΦΑ ΑΕ.
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από το Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής γραμματείας Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Δούκα συναντήθηκε με το ΔΣ του Πανελληνίου συνδέσμου συμβασιούχων εργαζομένων (ΠΣΕΦΑ) στο φυσικό αέριο, Μαρία Κοτρώνη, Δαμιανό Ανδρονικίδη, Μαρία Ρεκλείτου και Μπάμπη Νεοχωρίτη.
Μετά τη συνάντηση ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε:
Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα επιχειρεί να ολοκληρώσει το ξεπούλημα σε πολυεθνικές εταιρείες της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) μιας εταιρείας στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, μιας εταιρείας με αποθεματικό πάνω από 180 εκατομμύρια €, μιας εταιρείας που αποφέρει στα δημόσια ταμεία δεκάδες εκατομμύρια € ετησίως.
Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι η εκποίηση της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. συνιστά μείζον εθνικό έγκλημα και μέγα πλήγμα για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, τις δυνατότητες χάραξης εθνικής ενεργειακής πολιτικής και γενικότερα μέγα πλήγμα για την οικονομία και βεβαίως για τους εργαζόμενους της ΔΕΣΦΑ, οι οποίοι ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, κινδυνεύουν να βρεθούν απολυμένοι στο δρόμο για χάρη των όποιων κερδοσκοπικών σχεδιασμών του πολυεθνικού μπλοκ των αγοραστών.
Η Λαϊκή Ενότητα ζητάει και διεκδικεί την ματαίωση της εκποίησης της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση στο όνομα της μνημονιακής πειθάρχησης να υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον της χώρας.  Η Λαϊκή Ενότητα επιπροσθέτως θεωρεί ότι εδώ και τώρα απαιτείται ένα ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στις καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις τόσο της ΔΕΣΦΑ και των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων στον ενεργειακό τομέα (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΔΑ, ΕΛΠΕ), όσο και στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων κοινωνικών αγαθών όπως το νερό και υποδομών όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και άλλων στρατηγικών επιχειρήσεων.
Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με τον αγώνα για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. είναι, ταυτόχρονα, αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζόμενων για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας τόσο του μόνιμου όσο και του “έκτακτου” προσωπικού, το οποίο “έκτακτο” προσωπικό εργάζεται σε πλήρη ανασφάλεια κάτω από ιδιαίτερα επαχθείς συνθήκες μέχρι και 25 χρόνια. Η ομηρία αυτών των τελευταίων εργαζομένων θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει και να κατοχυρωθεί άμεσα και γι' αυτούς η πλήρης και σταθερή εργασία με ίδια μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα με το προσωπικό αορίστου χρόνου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις