Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Χουνκιάρ μπεγεντί

Υλικά
1 κιλό αρνίσιο ή μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο κρέας
2 μεγάλα κρεμμύδια

4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας πελτές
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το σοτάρισμα
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
αλατοπίπερο
Για τον πουρέ μελιτζάνας

6 μελιτζάνες φλάσκες
μισό ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
μισό λίτρο γάλα
150 γραμμ. κασέρι τριμμένο
150 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας (μοσχάρι ή αρνί) στο λάδι και το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια . Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το μπούκοβο και τα σκόρδα. Ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη δάφνη και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.

Για να φτιάξουμε τον πουρέ μελιτζάνας ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ ή στο γκαζάκι , μέχρι να καψαλιστούν, και να μαλακώσουν ώστε να βγαίνει η πέτσα τους. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.

Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι φτιάχνοντας μια ελαφριά μπεσαμέλ. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Όταν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, τα τυριά, αλάτι και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις