Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

EKTAKTO - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ επιδείνωση του καιρού ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυκτερινές ώρες της Παρασκευής 23/02 και από τα νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα
επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 24/02/2018.
Πιο αναλυτικά, από τις νυκτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο, όπου γρήγορα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικα τμήματα. Τα φαινόμενα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια (Χάρτες). Γρήγορα, όμως τα φαινόμενα και από τα δυτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.

   
Τα εκτιμώμενα ύψη βροχής για το Σάββατο 24/02/2018 για τις πρώτες πρωινές ώρες 05:00 – 08:00 (αριστερά) και 08:00 – 11:00 (δεξιά)   
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη ισχυροί και συγκεκριμένα στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Πρόσκαιρα οι άνεμοι στο Κεντροδυτικό Αιγαίο και στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και Ανατολικής Στερεάς τις πρωινές και μεσημεριανές τοπικά θα φτάνουν σε ένταση και τα 8 μποφόρ.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ.


Ιωάννης Κωλέτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις