Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ρ.Τ.Ερντογάν για ΗΠΑ: «Είναι φανερό ότι δεν έχουν φάει οθωμανικό χαστούκι στη ζωή τους»

Ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για παροχή βοήθειας όπλων στην οργάνωση PKK/KCK/PYD-YPG θα επηρεάσει τις αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη χώρα.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν έκανε νύξη στη «διπροσωπία» των ΗΠΑ στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και σημείωσε πως η Τουρκία η οποία έχει μια κρατική παράδοση εδώ και αιώνες θα κάνει ότι χρειάζεται στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Ο Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ να συμπεριφερθούν με την συνείδηση της ευθύνης πως είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος.
«Τι είδους μέλος του ΝΑΤΟ είναι αυτοί; Αν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, όπως τηρεί η Τουρκία τα άρθρα και τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ έτσι πρέπει να τηρούν και οι ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ δεν ισοδυναμεί με τις ΗΠΑ. Όλες οι χώρες είναι ίσες με τις ΗΠΑ. Οφείλουμε όλοι μας να τηρήσουμε τους κανόνες με τον ίδιο τρόπο» ανέφερε.
Ο Ερντογάν είπε πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την PKK/KCK/PYD-YPG και με την ISIS και πρόσθεσε:
«Πόσα μέλη της ISIS αφανίσατε; Που μεταφέρατε τα μέλη της ISIS; Εκεί δεν υπάρχει ουδεμία πραγματικότητα, ουδεμία περίπτωση που μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εμείς εντοπίζουμε και καταγράφουμε ποιος είναι με ποιον στην περιοχή, τι κάνει, ποιες δυνατότητες διασφαλίζονται σε ποιους. Πλέον κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία την  ISIS.
Το θέατρο με τη ΙΣΙΣ στη Συρία και το Ιράκ έχει φτάσει στο τέλος του. Αν αυτοί που λένε πως δεν βλέπουν αποδείξεις πως αυτοί είναι μέλη της PKK, δεν είναι τυφλοί ή ηλίθιοι τότε δεν κακοπροαίρετοι».
Εκφράζοντας την αντίδραση του στις δηλώσεις των Αμερικανών διοικητών οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μαζί με τους τρομοκράτες στην περιοχή είπε:
«Είναι σαφές πως αυτοί που λένε πως θα απαντήσουν σκληρά αν μας χτυπήσουν, ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν φάει οθωμανικό χαστούκι.
Αν μπερδεύουν την Τουρκία με τις περιοχές στις οποίες μπαινοβγαίνουν όπως θέλουν, κάνουν κάθε μορφής ωμότητες και δεν δίνουν λογαριασμό, πολύ σύντομα θα δουν πως δεν είναι έτσι. Θα εξολοθρεύσουμε κάθε τρομοκράτη που συναντάμε ξεκινώντας από αυτούς που είναι στο πλευρό τους. Τότε θα καταλάβουν πως είναι καλύτερα για τους ίδιους να μην τάσσονται στο πλευρό των τρομοκρατών».
Πηγή: TRT
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις